NRK Meny
Normal

-Det var han som mishandlet meg

En 42 år gammel kvinne har betrodd seg til en venninne om at det var 49-åringen fra Steinkjer som skadet henne i underlivet.

Den tiltalte etter Östersund-dødsfallet sammen med forsvarer John Christian Elden

FRIKJENT: Steinkjermannen ble frikjent for å ha tatt livet av sin tidligere samboer i Østersund. Nå er han på ny siktet for å ha skadet en kvinne i underlivet. Her er manne sammen sin forsvarer John Christian Elden under rettssaken i Østersund i 2010.

Foto: Rune Kjær Valberg / NRK

Mannen er igjen siktet for grov mishandling av en kvinne, men nekter straffskyld. Nå sitter han varetektsfengslet mens etterforskningen går sin gang.

En 42-år gammel kvinne har vært til behandling ved ulike helseinstitusjoner for omfattende skader i underlivet. Politiet fikk tips om saken og siktet steinkjermannen for det de mener er det tredje tilfellet av denne typen mishandling.

Både kvinnen og 49-åringen har i politiavhør nektet for at han har noe med skadene i underlivet å gjøre, men nå har en venninne av kvinnen nye opplysninger.

Skarp vold med kniv

Etter det Trønder-Avisa kjenner til, har kvinnen betrodd seg til venninnen om at det var steinkjermannen som skadet henne. Dette skal venninnen ha bekreftet i politiavhør.

Samtalen mellom de to kvinnene skal ha funnet sted flere uker etter at mishandlingen skjedde 13.mars i år og etter at den 42 år gamle kvinnen fikk komplikasjoner og måtte legges inn på sykehus.

Kvinnen har overfor politiet fastholdt forklaringen om at det handler om et uhell, men dette stemmer dårlig overens med legeerklæringen fra Sykehuset Levanger. Der blir det forklart at kvinnen må være utsatt for skarp vold med kniv i underlivet.

– Vi må bare forholde oss til det fornærmede har sagt til oss, sier etterforskningsleder Leif Gundersen ved Steinkjer politistasjon til Trønder-Avisa.

Truer med anmeldelse

Forsvarsadvokat John Christian Elden

Mannens forsvarer John Christian Elden.

Foto: Kjell-Olav Nordberg / NRK

Vitner med et nært slektskapsforhold til den 42 år gamle kvinnen har forklart at hun var i et avhengighetsforhold til steinkjermannen

Siktede skal ha tatt venninnens vitneforklaring svært ille opp. Ifølge Trønder- Avisa skal han ha truet med å anmelde venninnen for falsk forklaring.

Steinkjermannens forsvarer, John Christian Elden, har ved flere anledninger sagt til NRK at hans klient ikke kjenner til hvordan den 42-år gamle kvinnen skal ha fått skadene i underlivet.

– Han vet ingenting om dette. Han har ikke vært til stede når dette har skjedd. Det er forklaringen både han og kvinnen har gitt. Min klient nekter ethvert ansvar i forbindelse med denne nye saken, sier Elden til NRK.

Dømt for lignende forhold

Mannen er tidligere dømt to ganger for å ha mishandlet kvinner i underlivet.

I 2004 ble han dømt til fengsel i to år og seks måneder for å ha påført en kvinne i Nord-Trøndelag alvorlige skader i underlivet med en tapetkniv.

I 2010 ble han dømt til halvannet års fengsel for grov mishandling i Sverige. Tre år tidligere ble hans daværende kjæreste, en 31 år gammel kvinne fra Malvik, funnet død på en campingplass i Östersund.

Dommen ble anket til Hovrätten i Sundsvall som behandlet saken i mai. Der ble mannen frikjent for uaktsomt drap, men straffen for mishandlig ble skjerpet.

I 2010 ble han siktet for å ha fjernet en spiral fra en kvinne. Siktelsen ble senere henlagt, men ifølge Adresseavisen ble han bøtelagt for å ha fotografert den sovende kvinnen naken.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.