NRK Meny

- Den lengste timen i mitt liv

Sturla Forås venten i nesten en time på å bli reddet ut av ett av husene som ble tatt av raset i Namsos.

Ras i Namsos
Foto: MMS-foto: Kjartan Trana / NRK

Artikkelen er flere år gammel.

Sturla Forås var sammen med kona og et barnebarn på fire år da raset kom.

- Det ble et veldig bulder og brak, men det hele varte trolig bare 10-15 sekunder, sier Forås.

Deretter ble det ganske rolig. Huset beveget seg svært lite etter selve raset.

- Redningsmannskapene på land kunne ikke se oss, og det tok derfor lang tid før vi fikk kontakt med noen. Det tok nesten en time før vi ble reddet, og det er den lengste timen i livet mitt, sier Forås.

- Jeg forsøkte å si til kona og barnebarnet at dette ville gå bra og at leirmassene var stabile, men jeg vet ikke helt om jeg trodde på det selv, sier Forås.

Familien er nå på sykehuset Namsos sammen med en familie på tre fra naboleiligheten som også ble reddet av helikopter. I den familien var det et barn på 14 måneder.

Ingen av dem kom fysisk til skade.

Video fra Trøndelag


< (MUSIKK:Tittel: Find MeKomp.: Pete KelleherUtøver: Sigma + BirdyUtgitt: 2016Platem.: 3 Beat Productions 05037128223252Tid brukt: 0'21Arkinvnr.: NONRE653347HD0005Tittel: A summer romanceKomp.: Kåre GrøttumUtøver: Sigmund Groven + Tommy Reilly + Armon String QuartetAlbum: Music for two harmonicas (1976)Platem.: Polydor 2922 008Tid brukt: 0'15Arkivnr.: NONRO060783LP0104)
De siste årene har det blitt færre sjøfugler langs kysten. 
På Sklinna nord i Trøndelag leser forskerne økosystemet i skarvespy. Og kan makrellen kan være en nøkkel til å forstå det som skjer?
Kronprinsen meldte seg som frivillig i Starmus-show på Torvet i Trondheim.