- Den lengste timen i mitt liv

Sturla Forås venten i nesten en time på å bli reddet ut av ett av husene som ble tatt av raset i Namsos.

Ras i Namsos
Foto: MMS-foto: Kjartan Trana / NRK

Sturla Forås var sammen med kona og et barnebarn på fire år da raset kom.

- Det ble et veldig bulder og brak, men det hele varte trolig bare 10-15 sekunder, sier Forås.

Deretter ble det ganske rolig. Huset beveget seg svært lite etter selve raset.

- Redningsmannskapene på land kunne ikke se oss, og det tok derfor lang tid før vi fikk kontakt med noen. Det tok nesten en time før vi ble reddet, og det er den lengste timen i livet mitt, sier Forås.

- Jeg forsøkte å si til kona og barnebarnet at dette ville gå bra og at leirmassene var stabile, men jeg vet ikke helt om jeg trodde på det selv, sier Forås.

Familien er nå på sykehuset Namsos sammen med en familie på tre fra naboleiligheten som også ble reddet av helikopter. I den familien var det et barn på 14 måneder.

Ingen av dem kom fysisk til skade.

Video fra Trøndelag

Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .
En kulokk av Grieg stod på programmet da musikere fra Luftforsvarets musikkorps opptrådte for et helt nytt publikum på Skatval i dag.