- De var erfarne piloter

To av de som var om bord i det savnede Helitrans-flyet var erfarne piloter.

Pressekonferanse Helitrans
Foto: MMS-foto: Rune Karlsen / NRK

Tre norske menn, to kapteiner og en styrmann, var om bord i Helitrans-flyet som trolig styrtet i havet utenfor Sotra. Det opplyste selskapet på en pressekonferanse i Stjørdal fredag ettermiddag.

- De var meget erfarne folk, kapteinene har tjenestegjort i dette flyet i en årrekke. Vedkommende som var instruktør på turen har over tjue år sammen med dette flyet, sier styreformann Ivar Hustad i Helitrans til NRK.

Den tredje som var om bord var nyansatt pilot. Formålet med turen var at vedkommende skulle få utsjekk på denne flytypen.

Fant flystol

Fredag ettermiddag opplyste Hovedredningssentralen på Sola at det er funnet en stol i sjøen. Flyselskapet bekrefter at denne stolen stammer fra det savnede flyet.

Dermed er det konkludert med at flyet har styrtet, og at det ikke lenger er håp om å finne overlevende.

- Det er trist å høre, jeg fryktet det etter at vi fikk høre at det var funnet oljesøl og vrakrester. Det er forferdelig å få det stadfestet, sier Ivar Hustad til NRK.

Samler de ansatte

Flyet er eid av det norske flyselskapet Helitrans som har hovedkontor på Trondheim lufthavn Værnes.

Selskapet har etablert kontakt med de pårørende. Fredag ettermiddag er de ansatte i selskapet samlet til et møte.

- På det nåværende tidspunkt har vi ikke fokusert på årsak i det hele tatt. Vi har vært opptatt med det som gripes fatt i her og nå, det er selvfølgelig de pårørende og savnet av de som ikke er funnet, sier Ivar Hustad, styreformann i Helitrans.

Merlin IIIB fra Helitrans
Foto: Kystverket