NRK Meny
Normal

- Bra Tour de Ski!

Det ble ikke topplassering på Petter Northug i Tour de Ski. I dag, som forøvrig er hans 22-årsdag, gikk han inn til en 8.plass sammenlagt.

Petter Northug
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

- Jeg syns det ble en bra Tour de Ski for min del, sier Petter sjøl. – Jeg var litt spent, det ble ei spesiell opplading med mye sykdom. Men jeg føler at jeg har gjort det riktige, og at jeg klarte å henge med, sier han.

I dag forsøkte han å holde tritt med Georgio diCenta, men måtte gi tapt.

– Jeg kjenner at det ikke er så mye saft igjen i beina, det er tungt å løfte dem. Så ja, jeg merker kjøret, sier mosbyggen som hadde store planer om å gjøre det stort på nyårets store konkurranse.

- Målet mitt var å kjempe i topp tre hele vegen. Jeg har vært nær, men jeg var for dristig i den andre sprintfinalen og tapte en god del der, sier Northug, som likevel ikke henger med geipen.

- Jeg endte blant de ti beste, så når man ser det under ett så er jeg fornøyd!

- Verdig vinner!

Lukas Bauer tok som venta sammenlagtseieren i Tour de Ski. Tsjekkeren utklassa alle andre, og var i realiteten aldri trua under Tour de Skis siste etappe.

- Bauer var klart en verdig vinner. Fra dag 1 satte han standarden, og han har hatt farten oppe hele tiden. Det var fortjent, sa Petter Northug om vinneren.

Rene Sommerfeldt fra Tyskland kom på andre plass

Blanda drops fra nordmennene

Italienske Giorgio Di Centa endte på tredje plass, mens Tord Asle Gjerdalen måtte gi tapt i kampen mot Bauer. Han kom til slutt kom på fjerde plass. Han var 2.53,9 minutter bak Bauer i mål.

Tor Arne Hetland ble nummer fem sammenlagt, mens Jens Arne Svartedal ble nummer 10. Odd-Bjørn Hjelmeset ble nummer 22, Eldar Rønning nummer 26, Simen Østensen 28 og John Kristian Dahl ble nummer 38.