Normal

- Bør tiltales for drap

Hovrätten i Sverige mener en 46 år gammel nordtrønder bør bli tiltalt for å ha drept ei kvinne fra Malvik på en campingplass i Østersund 14. april.

Østersunds Stugby og Camping
Foto: Morten Waagø / NRK

14. april ble ei 31 år gammel Malvik-kvinne funnet død i ei campinghytte i Østersund. Fem dager senere ble hennes nordtrønderske kjæreste pågrepet i Steinkjer, og siktet for å stå bak dødsfallet.

Døde av forgiftning

Kvinnen hadde skader i underlivet, men døde av en overdose medikamenter. Den svenske påtalemyndigheten mener 46-åringen forgiftet og drepte kvinnen. Men tingretten i Sverige mente bevisene ikke var sterke nok, og ville tiltale han for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Dette ble anket inn for Hovrätten, som har vurdert bevisene på nytt. De har kommet til at det er grunnlag for å tiltale 46-åringen for forsettelig drap. Det ble tirsdag kveld bekreftet av politiadvokat Kåre Svepstad i Nord-Trøndelag som har hjulpet svenskene i denne saken.

Ankes til høyesterett

46-åringens forsvarer, John Christian Elden, har allerede varslet at denne avgjørelsen vil bli anket inn for Sveriges høyesterett. Derfor er det ennå ikke klart når saken kommer for retten. 46-åringen blir sittende i varetektsfengsel i Sverige inntil videre.

Mannen risikerer livstidsfengsel om han skulle bli dømt for forsettelig drap.