- Bevis ikke fulgt godt nok opp

Viktige bevis i Fritz Moen-saken ble ikke fulgt godt nok opp. Det mener en av de som etterforsket drapene i Trondheim på 1970-tallet.

Funnet av en ring som dukket opp ett år etter det første drapet i Fritz Moen-saken, drapet på Sigrid Heggheim, ble ikke etterforsket videre. Det forteller pensjonert etterforsker Kjell Reitan, som var med i etterforskningen av drapene i Trondheim på 1970-tallet.

 

Sigrid Heggheims ring - fra Politimuseet i Trondheim
Foto: NRK

- Vi mente at løsningen lå i denne ringen og jeg tror fortsatt at denne ringen er en nøkkel, sier Kjell Reitan til NRK.

Funnet på Støren

 

Kjell Reitan
Foto: Jan Ravnestad / NRK

- Denne ringen med røde emaljeplater hadde Sigrid alltid på seg, men den var borte da hun ble funnet. Ringen ble etterlyst i mediene og etter hvert dukket det opp en ring som var funnet i Størenhallen, senere viste det seg at dette var Sigrid sin ring, sier den pensjonerte etterforskeren.

Etterforskningen viste derimot at det ikke var noen sannsynlighet for at Sigrid selv hadde vært i Størenhallen, en times køretur utenfor Trondheim. Men dette viktige sporet ble ikke etterforsket nok, ifølge Reitan. Årsaken: ett nytt drap.

- Det hele druknet da Torun Finstad ble funnet drept, sier Kjell Reitan.

Ressursmangel

Fritz Moen sonet 18 år i fengsel før han ble frifunnet, ringbeviset i 1977 kunne kanskje ha frifunnet Moen allerede da, sier etterforsker Kjell Reitan.

- Ja det kunne det, men på grunn av det nye drapet hadde vi ikke ressurser eller kapasitet til det, sier Reitan.

- Var du som teknisk etterforsker noen gang i tvil om at Fritz Moen var det riktige personen som ble dømt?

- Beklager, det kan jeg ikke kommentere. Det husker jeg ikke lenger heller, sier Kjell Reitan.