- «Irene» har passert oss

«Irene» har hindret 250 norske politi- og brannmenn å kjempe i «World Police and Fire Games» i New York. Orkanen har nå passert New Jersey- siden av Hudson River.

World Police and Firegames

Jan Otto Bardal og Jørgen Walsøe skulle konkurrere i «World Police and Fire Games» i Ney York, men konkurransene denne helga ble avlyst på grunn av orkanen.

Foto: Henriette Louise Krogness

– ”Irene” har blåst over og passert oss. Vi har allerede vært ute og luftet oss, og her på Jersey- siden ser det ut til å være minimale skader, sier Jan Otto Bardal, brannmann ved Trøndelag Brann- og redningstjeneste i Trondheim.

Skulle delta i «World Police and Fire Games»

Jan Otto Bardal

Jan Otto Bardal i 18.etasje med Manhattan i bakgrunnen.

Foto: privat

Han er sammen med 250 andre norske politi- og brannmenn i New York. Der skulle de egentlig konkurrere i «World Police and Fire Games», men på grunn av orkanen, fikk de fredag beskjed om at alle konkurransene denne helgen og mandag ble avlyst.

– Vi føler oss egentlig litt snytt her vi sitter. Vi føler ikke at situasjonen har vært så ille som vi trodde det skulle bli. Hvis konkurransen først skulle bli avlyst, kunne vi nesten tenkt oss at det hadde vært litt mer fart i orkanen, sier Bardal.


NRK snakket med Bardal klokken 12.50 lokal tid. Da blåste det fortsatt, og skydekket var forholdsvis høyt.

– Det ser helt normalt ut her egentlig. Det eneste er at det er veldig stille og rolig her, alle butikker er stengt og det er få biler å se. På Manhattan ser det ut til at alle bygningskraner fortsatt står oppe. Men trær har veltet og det er oversvømmelse på nedre Manhattan.

Manhattan

Bildet er tatt fra Bardals hotellrom med utsikt mot Manhattan.

Foto: privat

Dabbet av etter hvert

– Når vi var i selve øyet av orkanen var det helt rolig og solen tittet faktisk frem. Men nå blåser det litt mer på grunn av etterslepet.

Bardal og flere av nordmennene har fulgt jevnlig med på tv for å holde seg oppdatert på uværet. Og rundt klokken 12.00 lokal tid, sa guvernøren at det verste av uværet hadde blåst av.

– Nå er det ganske normale tilstander her, så nå håper vi at t-baner og trikker er oppe og går igjen i morgen så vi kan ta oss over til Manhattan.


Bor i 18. etasje

Bardal og flere som skulle delta i konkurransen bor på et hotell i 18.etasje med utsikt til Frihetsgudinnen. Heisen i hotellet har til nå vært stengt i tilfelle strømbrudd, så brannmennene har fått god trim for å komme seg til og fra hotellrommet.

– Nå er heldigvis heisen oppe og går også, så nå slipper vi å slite ut beina, sier Bardal.

Fra tirsdag av og utover får Bardal og flere gå i ilden for å kjempe om å bli ”The Ultimate Firefighter” i konkurransen «World Police and Fire Games».

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.