Yttergård Jenssen går til Kaiserslautern

Tromsø-spilleren Ruben Yttergård Jenssen (25) har fått tillatelse til å forlate klubben, etter at TIL godtok et bud fra tyske Kaiserslautern.

Molde - Tromsø

Ruben Yttergård Jenssen kan gå til Kaiserslautern, etter at Tromsø godtok et bud på sin midtbanestrateg.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Dermed ligger alt til rette for en overgang for den 25-årige landslagsspilleren.

Tromsø IL og FC Kaiserslautern har de siste dagene hatt tett dialog og mandag er klubbene blitt enige om en avtale, melder TIL på egen nettside.

– Fortsatt gjenstår det at klubb og spiller kommer til enighet om kontrakt. Gjør de dette vil Ruben være Kaiserslautern-spiller fra 16. juni, sier sportssjef Svein Morten Johansen i TIL.

Etablert på landslaget

Yttergård Jenssen kom til TIL foran 2006-sesongen og har i den senere tid etablert seg på det norske A-landslaget. Lysluggen har spilt fast under Egil Drillo Olsen i VM-kvalifiseringen, og er ventet en å spille fra start når Norge møter Albania førstkommende fredag.

25-åringen har dessuten fått råd av Drillo om en eventuell overgang til den tyske klubben.

Yttergård Jenssen vil naturligvis bli savnet i Tromsø, men klubben vil først og fremst takke midtbanespilleren for de solide bidragene på Alfheim stadion.

– Ruben har gjort en formidabel innsats for Tromsø idrettslag gjennom mange år. Vi ønsker Ruben lykke til med nye utfordringer, kommenterer Adm. direktør i TIL Vegard Berg-Johansen.

Nest øverste nivå

Om Yttergård Jenssen melder overgang til Kaiserslautern, blir han å finne på nest øverste nivå.

Den tyske klubben ble nummer tre i 2. Bundesliga i den nylig avsluttede sesongen, og hadde muligheten til å rykke opp gjennom kvalik.

I playoff ble det imidlertid 2-5-tap sammenlagt mot Hoffenheim, og Kaiserslautern må også neste sesong spille på nivå to. Kanskje kan en signering av Yttergård Jenssen sørge for et etterlengtet gjensyn med Bundesligaen.