Hopp til innhold

«Sommeravslutningen utsettes til høsten på grunn av vintervær»

Snøbyger og temperaturer ned mot null grader stakk kjepper i hjulene for fjerdeklassens sommeravslutning i Tromsø.

sommeravslutning

Foreldrene ville ikke fryse seg gjennom sommeravslutninga.

Foto: Facebook

– Vi fikk meldinger fra flere foreldre at de ikke ville sitte på en sommeravslutning og fryse. Vi fryktet at det bare ville bli et par som møtte opp, og valgte derfor å avlyse, sier Geraldine Mabille.

Sammen med Hege Andreassen er hun foreldrekontakt for fjerde trinn på Bjerkaker skole. Da de så hvordan været mandag så ut i Tromsø, med snøbyger og et par plussgrader, bestemte de seg for å avlyse kveldens sommeravslutning.

Henrik Romsaas

Henrik Romsaas syns det beste er å le av det litt kjipe sommerværet.

Foto: Petter Strøm / NRK

Planen var å samle foreldre og elever i Bukta for å grille pølser. Henrik Romsaas var en av foreldrene som mandag morgen fikk beskjeden om at avslutningen var utsatt.

Spøker med været

Han tok det hele med godt humør, og delte likeså godt beskjeden på Facebook.

– Jeg er av dem som mener at grillede pølser smaker like godt uansett vær, men oppmøtet hadde kanskje ikke blitt så stort, ler Romsaas.

Han mener at det beste er å klare å spøke med det dårlige været.

– Da det snødde sist gang i vår, drakk kona mi cava ute på verandaen. Det er det best likte bildet vi har delt på Facebook noen gang, sier Romsaas.

Han forteller at han har troa på at det er en kvote for hvor mye sommervær Nord-Norge får hvert år, og at han håper på en fin og varm august.

Kulde fra Nordpolen

Midt i en uke som er fylt av ulike sommeravslutninger, håper uansett Mabille at barna ikke blir veldig skuffet.

– De har uansett sommeravslutning med lærerne fredag, og den er kanskje ennå viktigere. En sosial sammenkomst med foreldrene får vi heller ta etter skolestart, sier hun.

Se bilder fra snøværet i nord her:

– Det er et nordlig vindfelt som fører med seg kald luft helt fra Svalbard og Nordpolen. Det gir uvanlig kald luft i høyden, og vi får snøbyger, sier statsmeteorolog Hanneke Luijting.

Kulda har blant annet ført til at det ble brøytet over Kvænangsfjellet mandag morgen.

Heldigvis kan meteorologen love litt varmere vær tirsdag.