Vil ta i bruk politidroner

Politiet i Vest-Finnmark vil gjerne ta i bruk flydroner i tjenesten. Men foreløpig må de vente på sentral utredning.

Politidrone
Foto: Vest-Finnmark politidistrikt

Politimester i Vest-Finnmark Morten Daae er svært positiv til bruken av fjernstyrte droner i tjenesten. Bruk av helikopter er kostbart, og politiet har allerede gjort enkle tester med droner som et alternativ.

– For eksemple vil søk i skredområder være aktuelle bruksområder for en drone. Vi kan også se for oss at droner kan brukes i skarpe operasjoner for eksempel til observasjon, sier politimester Morten Daae.

Morten Daae, hammerfest

Politimester Morten Daaen i Vest-Finnmark politidistrikt

Foto: NRK

Stoppet

Men forsøket med drone i operativ tjeneste hos politiet i Vest-Finnmark er nå stoppet i påvente av en sentral utredning.

Det er politidirektoratet som jobber med det såkalte endringsprogrammet, som ble satt i gang etter hendelsene på Utøya i sommeren 2011.

Bruk av drone er et av momentene i denne utredningen, og seksjonssjef Jørn Scheldrup sier de håper at en beslutning vil være klar i løpet av året.

Stoppet mer

Det var tidligere politimester Torbjørn Aas som satte i gang droneforsøkene sist sommer. Han satte også i gang utvikling av en egen applikasjon til bruk på mobiltelefon eller nettbrett, som kunne forenkle kommunikasjonen mellom politi og publikum.

Også dette arbeidet ble stanset av politidirektoratet.