Kan bli aktuelt med skytebane på Olavsvern

Flertallet i kommunestyret i Tromsø mener at nedlagte Olavsvern kan bli løsningen for en ny skytebane i Tromsø.

Olavsvern
Foto: Marit Garfjeld / NRK

Det er partiene Rødt, Ap, SV, Miljøpartiet, Sp og Frp som onsdag skal legge fram dette forslaget til ny skytebane i kommunestyret, skriver avisa Nordlys.

Det litt uvanlige flertallet foreslår at kommunens kal utrede skytebane enten i Saltdalen, Tjoselvdalen eller ved den englagte marinebasen på Olavsvern.

– Rent politisk er dette veldig interessant, for det er kommunestyret som tar kontroll for første gang siden byrådet ble etablert. Vi evner å ta kontroll over en sak som er fullstendig ute av kontroll – ett år etter at vi ikke klarte å komme til enighet, sier gruppeleder for Ap, Kristin Røymo, til avisa.

Striden rundt skytebanen i Tromsø har pågått i mange år. Siden 80-tallet, da kommunen for første gang foreslo å flytte skytebanen fra Tromsdalen, har det vært strid om plasseringen til skytebanen.

I fjor bestemte kommune seg for at valget sto mellom tre alternativer: Kattfjordeidet, Krabbåsen på Kvaløya og Simavika på Ringvassøy.

I august vedtok byrådet at den nye skytebanen skal ligge i Simavika.

Men kommunestyret forkastet planene. Dermed henger en avgjørelse fortsatt i lufta.

Eierne av Olavsvern sier de i utgangspunktet er positive til skytebane på sin eiendom. Byrådsleder Øyvind Hilmarsen lover i Nordlys at byrådet vil følge opp vedtaket far kommunestyret.