Sparket etter fagforeningsmøte

Tillitsvalgt fikk sparken fordi han holdt fagforeningsmøte i pausen.

Tillitsvalgt Tony Freeman

Tony Freeman mistet jobben ved Grieg Seafoods i Alta

Foto: NRK

Tillitsvalgt Tony Freeman på fiskelslakteriet til Grieg Seafood i Alta sier han reagerte med vantro da han fikk skriftlig oppsigelse dagen etter at han holdt et klubbmøte sist onsdag.

– Jeg kunne ikke tro det, sier Freeman.

Ordrenekt


Årsaken til oppsigelsen er at Freeman og ledelsen er uenige om hvorvidt et klubbmøte ble holdt i arbeidstiden eller ikke.

Møtet var ikke avklart med ledelsen, og i oppsigelsen står det at årsaken til oppsigelsen er ordrenekt. Freeman nektet å følge ordre om å stanse møtet som i følge ledelsen ble holdt i arbeidstiden. Det er ikke Freeman enig i.

– Møtet ble holdt i en pause, før vi gikk tilbake for å jobbe overtid., sier Freeman.


Får støtte fra kollegene


Etter jobb mandag ble det holdt et spontant møte utenfor GriegSeafoods-anlegget der i overkant av 20 ansatte møtte opp for å vise sin støtte til Freeman.

– Vi syns det blir feil at han får sparken for å ha holdt et fagforeningsmøte, sier Stian Daniloff .

– De sa at han prøvde å stoppe produksjonen, og det er ikke tilfelle. Vi støtter Tony fordi vi føler at vi ikke blir rett behandlet, sier Said Osman.

– Har vårt på det rene

Regiondirektør i Grieg Seafood Finnmark Håkon Volden sier selskapet har alt sitt på det rene og ønsker ikke å kommentere saken i media.

.Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund ønsker ikke å kommentere denne enkletsaken, men sier på generelt grunnlag at det er lovpålagt med en 30 minutters pause etter normert arbeidstid før overtiden begynner- og at de ansatte i denne pausen står fritt til å gjøre hva de vil.

Har fått sparken tidligere


Freeman fikk sparken fra jobben også i fjor, men da ble oppsigelsen hevet av tingretten. Nå vil irlenderen kjempe for å få tilbake jobben sin igjen:

– Vi får se til slutt, jeg er ikke i tvil om at vi kommer til å vinne denne saken, sier Freeman.