Hopp til innhold

Ber om at ferieparadis-prosjektet i Hamningberg ikke ankes

Fylkespolitiker Trine Noodt (V) håper byggesaken i Hamningberg nå kan legges død.

Trine Noodt

Fylkestingsrepresentant Trine Noodt (V) mener at Finnmark fylkeskommune har fått fram poenget sitt med respekt for verneverdige bygninger. Nå ber hun om at Hamningberg-saken ikke ankes.

Foto: Finnmark fylkeskommune

Sist fredag ble Stein-Inge Riise frikjent i Øst-Finnmark tingrett for ulovlig restaurering i Hamningberg, helt øst i Øst-Finnmark. Dermed ligger alt til rette for at han kan fortsette jobben med å bygge sitt ferieparadis-prosjekt i den fraflyttede bygda.

Det var Finnmark fylkeskommune som hadde anmeldt Riise for ulovlig restaurering av et bygg på stedet. Hamningberg er et av få steder i Finnmark hvor bygningsmassen ikke ble brent under andre verdenskrig.

Hamningberg

De fleste bygningene i Hamningberg er verneverdige.

Foto: Knut-Sverre Horn / NRK

Nå ber fylkestingsrepresentant Trine Noodt (V) om at fylkeskommune legger saken død og ikke anker saken videre til lagmannsretten.

– Stein Inge Riise har gjort en kjempeinnsats ved å restaurere og bringe «liv i husan» igjen ute i Hamningberg. Dersom han som privat eier ikke hadde lagt ned utallige midler og arbeid i Hamningberg, ville anlegget stått der og forfalt istedenfor å bli tatt vare på, sier Noodt i en pressemelding.

Kraftig signal

Den profilerte Venstre-politikeren mener at fylkeskommunen uansett har fått fram poenget sitt.

– Alle forstår at man må tre varsomt frem med restaurering av gamle bygg – og fylket har utvilsomt sendt et kraftig signal til alle som måtte ønske og tør å ta tak i sine gamle bygninger, som måtte være under et form for vern, at en må være særs aktsom slik at en ikke foretar endringer som ikke er godkjent, sier hun.

Hamningberg

Veien fra Hamningberg til Vardø er helt spesiell med sine steinformasjoner.

Foto: Torgeir Skeie / NRK

Politisk behandling

Noodt håper Riise ikke gir opp og fortsetter sitt restaureringsprosjekt.

Hun ber fylkesordføreren om å sette saken på den politiske dagsorden ved første anledning slik at politikerne får mulighet til å gi sine signaler til administrasjonen.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Hamningberg» i nytt vindu