Vil fylle Gisundbrua for Hurtigruten

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Den direktesendte hurtigruteturen nordover inspirerer til lokalt engasjement. Kim Ottar André Hauglid vil fylle Gisundbrua med vinkende folk og flagg når «NordNorge» passerer.

På nettstedet Facebook ble det fredag dannet en egen hendelsesinvitasjon for å få flest mulig til å hilse hurtigruteskipet «NordNorge» når den passerer Gisundbrua i Finnsnes kommune på vei mot Tromsø.

– Jeg satt og så på sendinga da den startet i går, og så at det mange steder sto både korps og folk på kaia der hurtigruta går til land. Jeg tenkte at dette kunne være en god mulighet til å gjøre noe annerledes, sier Kim Ottar André Hauglid fra Sørreisa.

Han står bak facebookgruppa, og inviterte først inn sine venner, som igjen har invitert flere til hendelsen.

«Folk som vinker og skråler»

Facebook

Kim Ottar André Hauglid står bak facebookgruppa.

Foto: Facebook

«Når Hurtigruta forlater Finnsnes på vei mot Tromsø så hadde det vært gøy om hele Gisundbrua kunne vært dekket av folk som vinker og skråler, og selvfølgelig kommer på TV. Ta gjerne med flagg!» er oppfordringen inne på nettstedet.

Gisundbrua har et spenn på 1147 meter, men Hauglid har ikke gjort seg opp noen mening om hvor mange som bør komme for å fylle brua.

– Men hvis vi skal ha en person per meter blir det jo over 1100. Så mange tror jeg ikke det blir, men det hadde vært gøy, sier han.

Direkte nordover

MS «NordNorge» har, i tillegg til turister, med seg flerfoldige kamera, teknikere, fotografer og journalister. De skal dokumentere hvert minutt av turen, fra Bergen til Kirkenes.

Video Hurtigruten - minutt for minutt

MS Nord-Norge på vei langs vestlandet, med direktesending fra dekk.

Foto: Nyhetsspiller

NRK2 sender hele den 134 timer lange turen direkte. Du kan også følge hurtigruteskipets ferd nordover her

Så langt har 13 personer sagt at de deltar, mens 21 personer kanskje deltar. MS «NordNorge» passerer Gisundbrua mandag formiddag.