Vil granske OL-prosessen

Fremskrittspartiets Ulf Erik Knutsen mener Tromsøs OL-organisasjon er ribbet for tillit. Partiet krever gransking.

Bjørge Stensbøl
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

- Hele greia fremstår som en stor suppe, nesten som en tragikomedie. Idretten bør gå i seg selv og ta en full gransking av hele prosessen rundt Tromsø-OL. Det er eneste muligheten for om mulig å gjenreise noe av tilliten, sier Frps idrettspolitiske talsmann Ulf Erik Knutsen til NTB.

 

Frps kulturpolitiske talsmann Ulf Erik Knutsen

- Jeg blir ikke forundret om krefter i regjeringen nå begynner å jobbe mot forslaget om å stille statsgaranti for et OL i Tromsø i 2018, sier Ulf Erik Knutsen.

Foto: Scanpix

- Klønete

Knutsen mener at dokumentaren på NRK om prosessen fram mot at styret i Norges Idrettsforbund valgte Tromsø som idrettens kandidat, avslørte råtne triks og uheldig bruk av bekjentskaper.

- Så kommer bråket rundt Stensbøl på toppen. Denne saken er håndtert utrolig klønete og uprofesjonelt. Etter dette har store deler av Norges befolkning null tillit til det som er skjedd rundt Tromsø, sier Knutsen.

Mot garanti

Knutsen er medlem av familie- og kulturkomiteen på Stortinget. Han beskriver seg selv som «en gammel idrettsmann og OL-entusiast».

Nå tror han at Tromsø-OLs støttespillere i regjeringen angrer på sitt engasjement:

- Jeg tror nok enkelte i regjeringen begynner å bli ganske ukomfortable. Jeg blir ikke forundret om krefter i regjeringen nå begynner å jobbe mot forslaget om å stille statsgaranti for et OL i Tromsø i 2018, sier Knutsen.

(©NTB)