Vil flagge for Mandela

Ønsker 11. juni som norsk flaggdag.

Nelson Mandela i Tromsø
Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / Scanpix

- Vi trenger en ny 17. mai, en dag til å minnes – men også for å sette oss nye mål. Mitt ønske er at Mandeladagen 11. juni skal bli en slik dag, sier leder Børre Sørdahl av THINK Mental Fashion.

11. juni 2005 besøkte Nelson Mandela Tromsø i forbindelse med 46664-konserten til inntekt for hans hiv- og aidsengasjement. Konserten, som samlet internasjonale stjerner som bl.a. Annie Lennox og Robert Plant, samlet inn 10 millioner kroner til Nelson Mandela Foundation.

- Stort engasjement

Da Mandela sa ”You are all Africans” lyttet nesten 20.000 tilskuere på det som i ettertid er blitt kalt Mandelasletta i Tromsø.

- Vi opplever at det fremdeles er et stort engasjement rundt hiv- og aidsspørsmålet, så derfor håper jeg vi kan samle dette engasjementet i en flaggdag om ett par år fram i tid, sier Sørdahl.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Jobber i Mandelas ånd

THINK Mental Fashion jobber for entusiasme og kunnskap i forhold til hiv/aids. Målet er å tilby kunnskap til HIV-negativ ungdom i Norge i tillegg til at prosjektet har internasjonale ambisjoner.

Sørdahl forteller at de fortsatt har kontakt med Nelson Mandela via hans barnebarn og at den afrikanske legenden ikke har glemt sitt Tromsø-besøk.

- Vi får hilsen hvert år på denne dagen, og det inspirerer oss til å fortsette arbeidet vårt.

Nyheter fra Troms og Finnmark