Vil blokkere Nordkapp-veien

SV-politiker Torger Samuelsen vil sperre veien til Nordkapp en dag de største turistskipene anløper.

Nordkapp
Foto: Halldor Asvall

Samuelsen mener han vil få mange med seg på denne aksjonen, dersom ikke Rica er villig til å bidra med mer til lokalsamfunnet, skriver Finnmark Dagblad i sin papirutgave. Tidligere denne uka fortalte han til Radio Nordkapp at han mente 10 millioner kroner var en passe sum for Rica å betale.

– Dette er et krav fra hele lokalsamfunnet. Vi velger oss en dag da ett eller flere av de største turistskipene er i Honningsvåg. Da er det tusenvis av turister som skal til Nordkapp. Da vil det svi ekstra godt på både Ricas renommé og i selskapets kasse, sier Torger Samuelsen til avisen.

Ti millioner

I dag får lokalsamfunnet rundt 350 000 kroner fra Rica, som tar inn 35 millioner i inngangspenger.

Torger Samuelsen mener 10 millioner i året ikke er for mye forlangt.
Lokalpolitikeren har fortsatt håp om at saken kan bli løst før turistsesongen starter. Og partene er i forhandlinger…

Gammel sak

Saken strekker seg mange år tilbake i tid. Lenge gikk 1 krone per inngangsbillett tilbake til lokalsamfunnet via selskapet Nordkaps Vel.

I dag går 1,70 kroner per billett – til sammen rundt 350 000 kroner - til destinasjonsselskapet Nordkapp Reiseliv. Et selskap som er i økonomisk krise.


– Tenk at Nordkapp som fylkets største turistkommune ikke engang har råd til en egen turistsjef. Nei, nå må Rica komme med skikkelige beløp, sier Samuelsen. Han viser til at turiststrømmen utgjør en ekstra belastning for kommunen.


Konsernsjef Jacob Wold i Rica sier til Finnmark Dagblad at de ikke er uvillige til å bidra med mer, men da gjennom utvikling av reiselivsnæringen i kommunen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.