Vi viste valgdebatten fra Nordkapp

Kan Høyre omsider velte et mangeårig Ap-styre i Nordkapp? Følg med når Nordkapp-politikerne skal ut i ilden.

Valgdebatt fra Finnmark

Her kan du spille av debatten.

Valglogo

Debatten er nå over.

Kveldens temaer når Nordkapp-politikerne møtes til debatt i Honningsvåg er privatisering, kommunesammenslåing og næringsutvikling.

Får Nordkapp ut sitt potenisiale innen turisme og fiske? Nordkapp går også glipp av flere titalls millioner kroner årlig som følge av at oljeomlastingen er blitt flyttet fra Sarnesfjorden i Nordkapp til Sør-Varanger. Gjorde Nordkapp-politikerne nok for å få beholde virksomheten i kommunen? Og er det mulig å lokke oljeselskapene tilbake til kommunen?

Nordkapp kommune er det syvende stoppet i NRK og Amedias kommuneturne. I kveld møtes lokalpolitikerne til debatt. I år stiller mangeårig redaktør Sverre Joakimsen som ordførerkandidat for Høyre. Kan han særge for at det omsider blåser en blå vind over den gamle Ap-bastionen på toppen av Norge?

Ovenfor kan du spille av debatten – direkte – fra klokken 19.

Disse stiller

For utenom at publikum i Nordkapp vil få mulighet til å ta ordet gjennom kveldens debatt, skal selvsagt også politikerne i kommunen utgjøre panelet.

Disse skal ut i ilden:

Kristina Hanssen, ordfører og ordførerkandidat (Ap)

Trudy Engen, ordførerkandidat (SV)

Tor Harald Mikkola, ordførerkandidat (V)

Sverre Joakimsen, ordørerkandidat (H)

Valgturné

Debatten blir ledet av NRKs Robin Mortensen og iFinnmarks Svein Jørstad.

NRK og Amedia sender samtlige kommunedebatter direkte på nett-TV. Vi skal besøke samtlige 19 kommuner i Finnmark i løpet av årets valgkamp.