Hopp til innhold

VG: Ap sier ja til elektrifisering

Arbeiderpartiet sier ja til elektrifisering av gassanlegget på Melkøya. Det vedtok partiet landsmøtet fredag. Dette melder VG.

Fredag formiddag ble redaksjonskomiteen i Arbeiderpartiet enige om et kompromiss i kraftpolitikken. På ettermiddag ble uttalelsen enstemmig vedtatt, sammen med Aps nye energipolitiske dokument.

I energikompromisset er de enige om at elektrifisering av sokkelen skal skje på en måte som ikke svekker fastlandsindustriens konkurransekraft.

– Der hvor det er nødvendig skal det foreligge konkrete planer for utbygging av mer kraft og forsterket nett i forbindelse med elektrifiseringsprosessen, sier næringsminister Jan Christian Vestre til avisa.

Motstanden mot elektrifisering av Melkøya er stor i Finnmark fordi dette betyr at det vil bli et kraftunderskudd i landsdelen. Dette vil ramme næringslivets muligheter for nyetableringer og folk flest i form av høyere strømpriser.

Senterpartiets landsmøte vedtok tidligere i vinter det stikk motsatte som samarbeidspartner Ap. De sa nei til elektrifisering med landstrøm.

OMVISNING: Samfunnskontakt Silje Grytebakk med statsminister Jonas Gahr Støre under omvisningen på Melkøya.
Foto: Allan Klo / NRK