Vet du hvem som skrev denne teksten?

Artisten Moddi fra Senja etterlyser skribent som sendte inn anonymt dikt i 1961.

Pål Moddi Knutsen

Hør og se Moddis synge "Vær hilset, fru Bjerkås". Men hvem skrev teksten?

«Vær hilset, fru Bjerkås» er en hyllest til landets første kvinnelige prest, Ingrid Bjerkås. Låten er artisten Moddi sitt bidrag på albumet «Fabler om en åpen kirke», der en rekke av landets mest kjente artister har gått sammen om en kampanje for å få folk til å stemme på Åpen folkekirkes liste til kirkevalget. Plata gis ut av Kirkelig kulturverksted.

Ola Bremnes har skrevet melodien til «Vær hilset, fru Bjerkås». Men teksten er ikke den samme som da Bremnes ga ut låten under navnet «Vær hilset i Nordlands bebyggende mænd» i 1995.

Naturlig å hylle Bjerkås

– Kirkelig kulturverksted, som jeg har jobba mye sammen med, holder til på Ingrid Bjerkås' plass i Oslo. Jeg kommer fra Senja, der Bjerkås jobba på 60-tallet. Så det var helt naturlig for meg å gjøre denne hyllesten, sier Pål Moddi Knutsen.

Senjaværingen kontakta Nordnorsk magasin, som tilfeldigvis hadde en tekst fra avisa Nordlys i 1961, en hyllest til Ingrid Bjerkås. Teksten var sendt inn anonymt. Han eller hun som skrev den ville ikke ha navnet sitt på trykk.

Hvem skrev teksten?

Nå lurer Moddi på om noen vet hvem som står bak teksten.

– Jeg har ikke så veldig stort håp om å få svar, det er tross alt 55 år sida dette sto på trykk. Og teksten er skrevet på en måte som tilsier at dette ikke var et ungt menneske som sto bak, så vedkommende er neppe blant oss mer. Men hvis det er noen som har kjennskap til teksten «Vær hilset, fru Bjerkås, velkommen her nord» så vil jeg gjerne høre fra dem, sier Pål Moddi Knutsen.