Verneombud fikk sparken: Boreal skylder på samarbeidsproblemer

5 dager og 18 vitner er satt av til rettssaken mellom Boreal og det tidligere verneombudet.

Honningsvåg

Mannen som har stevnet Boreal er fra Honningsvåg. Det er også i den lokale ledelsen der han mener konfrontasjonene har oppstått.

Foto: Jan Harald Tomassen / NRK

Mannen i 40-årene sier hans mange innspill om brudd på arbeidsmiljøloven gjør at Boreal ser på han som for brysom. Han mener de har valgt enkleste løsning – å si ham opp.

– Han er ikke en mobber

Runar Homble, advokat

Mannens advokat, Runar Homble mener de 18 vitnene vil bevise at hans klient ikke er en mobber.

Foto: Allan Klo/NRK

Advokat Runar Homble representerer en mann i førtiårene fra Honningsvåg som har stevnet Boreal for usaklig oppsigelse.

Mannen har flere år bak seg som verneombud, og har ved flere anledninger gjennom sin funksjon påpekt forhold ved arbeidsplassen som grenser opp til brudd på arbeidsmiljøloven.

– Vi gleder oss til å høre resten av vitnene utover uken. Vi er ganske sikre på at de vil understreke det som er poenget hans, nemlig at han ikke er et arbeidsmiljøproblem og en mobber, men at det er noe arbeidsgiver har forsøkt å oppkonstruere i håp om å bli kvitt et brysomt verneombud, sier Homble.

Ifølge bussjåføren selv er kritikken om arbeidsmiljøloven blitt avvist fra ledelsen i Boreal. I retten forklarte han at han følte seg som en brysom person fordi han gjorde jobben sin som verneombud. Dette skal ha ført til konfrontasjoner med den lokale ledelsen i Honningsvåg.

BOREAL TRANSPORT NORGE

Boreal er et ledende nasjonalt konsern innen kollektivtransport.

Foto: BOREAL TRANSPORT NORGE

Boreal har ikke gitt forklaring

– Saken går på opptreden på arbeidsplassen og hvordan man skal være i relasjon til en arbeidstaker. Detaljene vil komme etter hvert ut fra vitneforklaringene som vil komme. Arbeidsgiver har ikke avgitt sin forklaring i saken ennå, sier Boreals advokat, Juha Seppola.

Men bussjåførens advokat mener saken er klar.

– Begrunnelsen som arbeidsgiver har- at han skal være illojal og ha samarbeidsproblemer, det er ikke riktig. Det tror jeg bevisførselen vil vise med stor grad og tydelighet, sier Homble.

Bussjåføren stiller med 18 vitner, og det er satt av fem dager til saken.