Hopp til innhold

Vil opprettholde bosettingen

Vera Lysklætt (V) vil stoppe fraflyttinga. Derfor synes hun det er vanskelig å plukke én sak å kjempe for.

Vera Lysklætt

Vera Lysklætt.

Foto: Vera Lysklætt

Vera Lysklætt, født 1954, er Finnmark Venstres førstekandidat. Hun bor i Karasjok og har to døtre på 23 og 21 år. Opprinnelig yrke er landskapsarkitekt og lektor.

Den politiske karrieren hennes er slik: Lokallagsleder Karasjok Venstre og fylkespartileder Finnmark Venstre i mange år, i tillegg til mangeårig medlem av Venstres landsstyre. Dessuten kommunestyrerepresentant, fylkestingsrepresentant, medlem i utbyggings- og samferdselsstyret og KNS-utvalget i Finnmark. Stortingsrepresentant for Venstre i Finnmark i inneværende periode.

Spørsmål og svar

Vi har via e-post stilt kandidatene til stortingsvalget spørsmål om hvilke saker som er viktigst for dem å kjempe for.

Hva er den viktigste utfordringen for Finnmark akkurat nå?

- Det er å snu flyttestrømmen – å stoppe fraflyttinga og øke tilflyttinga til fylket vårt.

Hva har vært avgjørende for partivalget ditt?

- Venstre fordi Venstre er det grønne og ansvarlige sentrumspartiet som har respekt for enkeltmennesket uavhengig av bakgrunn, kultur og status i samfunnet - og som er et parti som er opptatt av å opprettholde bosettinga i hele landet.

Hvilken sak er den viktigste for deg å kjempe for de neste fire årene?

- Finnmark er et så mangfoldig og flerkulturelt fylke, derfor er det ikke mulig at det kun skal være én sak å kjempe for de neste fire årene. Vi er snart bare 72.000 innbyggere igjen her i Finnmark og utfordringa med å stoppe fraflyttinga og øke tilflyttinga er et sammensatt problem/utfordring. Derfor er det mange saker som er viktige for oss, bl.a. så må vi satse på en god skole og skape nye arbeidsplasser.

Hva er viktigst for deg i valget av politiske samarbeidspartnere?

- Venstre er et sentrumsparti som mer eller mindre kan samarbeide med alle partier fra sak til sak - noen ganger ligger den beste løsningen til venstre og andre ganger til høyre – ingenting er svart/hvitt.

Hvilket parti vil du helst samarbeide med på Stortinget?

- Det er ingen som jeg helst vil samarbeide med, det spørs hvilken sak det er - som sentrumsparti kan Venstre samarbeide med alle.

Hvilket parti vil du samarbeide minst med?

- FrP – dette fordi Venstre og FrPs politikk samsvarer minst med hverandre på flest områder, bl.a. når det gjelder bruken av oljepenger, klima og miljø - og samiske spørsmål.

Siste fra Troms og Finnmark