– Det var helt magisk

Både publikum og band var storfornøyde etter intimkonserten med Hekla Stålstrenga.

– Det var rett og slett helt magisk. De er jo et fantastisk band, og endelig fikk vi se dem live, sier en glad og lettere rødøyd May-Liss Hestnes Mæhlum etter intimkonserten med Hekla Stålstrenga

Sangen «Har du fyr», som er gjort kjent av Tromsbandet har fulgt henne og ektemannen Thomas helt fra de hadde sin første date og gjennom både barnefødsel og bryllup.

Thomas var en av rundt 90 personer som skrev e-post til NRK med en begrunnelse på hvorfor han fortjente to av de 20 eksklusive billettene til intimkonserten i Store Studio i Tromsø.

I tillegg delte bandet ut ti billetter selv til fans.

Ble nyforelska

– Du blir jo rent forelska igjen av denne musikken på mer enn en måte når du sitter her, sier Thomas, og ser ned på kona si.

De to fikk sin første date sammen etter at datteren ble født.

Se bandet spille «Båtbygger Jo»:

Hekla Stålstrenga: Båtbygger Jo

Også yngstemann i publikum synes konserten var flott. Syv or gamle Vilja hadde kjørt hele den lange veien far Hammarøy, seks timer i bilen, sammen med mamma og pappa.

– Det var veldig fint, smiler Vilja, og smilet blir enda videre når hele bandet kommer bort for å hilse på.

– Jeg tror at du må være den største, lille fanen vi har, så kult at du har kjørt så langt for å høre oss, utbryter Anne Nymo Trulsen.

Se Vilja få en overraskelse av bandet:

Vilja får møte Hekla Stålstrenga

Nye og gamle låter

Hekla Stålstrenga har etablert seg som et av landsdelens mest populære band. De har nærmest skapt en egen sjanger med sin folkemusikkinspirerte populærmusikk.

Låter som «Har du fyr», «Folketonen» og «Båtbygger Jo» har gjort Hekla Stålstrenga til en publikumsfavoritt.

Under konserten spilte bandet både de mest kjente låtene sine, og de spilte en helt ny låt for første gang.

Se og hør «Min elsk er lik ei rose raud»:

Hekla Stålstrenga: Min elsk er lik ei rose raud

Rørt publikum

Anne Nymo Trulsen syns det var en spesiell opplevelse å spille for et så intimt publikum. Det var bare rundt 30 publikummere i Store Studio i Tromsø.

– Jeg visste jo at alle som hørte på hadde en grunn til å ville høre på oss. Noen av de sterke historiene hadde jeg lest om, så det var klart det var noen jeg ikke klarte å se på når vi for eksempel spilte «Har du fyr» fordi de var så rørt, sier hun.

Det var også en ekstra utfordring å skulle spille for et publikum både i studio, på radio og på nett-TV på en og samme gang.

– Og så var jeg overrasket over hvor lyst det var i studio. Jeg kunne seg ansiktsuttrykket til alle i salen, og da kan man jo bli litt ekstra nervøs, smiler Nymo Trulsen.

Hun syns det var stas å spille for et publikum som hadde et så nært forhold til musikken.

Konserten ble sendt direkte på P1 i Troms, Finnmark og Nordland i tillegg til på nrk.no/nordnytt. Her vil også konserten bli gjort tilgjengelig i sin helhet.