Veikro totalskadd etter brann

Brannvesenet gjennomfører en kontrollert nedbrenning av Buktamo Veikro, og det skal ikke lenger være noen fare for spredning av brannen til bensinstasjonen og tre hytter som ble evakuert.

Brann buktamoen

En bensinstasjon og tre utleiehytter er evakuert.

Foto: Privat

– Vi vet ikke når bensinstasjonen kan åpne igjen eller når de tre personene som er evakuert fra utleiehyttene kan komme tilbake, opplyser operasjonsleder ved Troms politidistrikt like før klokken 01 natt til tirsdag.

Sent mandag kveld rykket alle nødetater ut til melding om brann ved Buktamo Veikro i Målselv. Kort tid etter kom beskjeden om at veikroa var overtent, og at bensinstasjonen og tre utleiehytter som ligger i nærheten ble evakuert.

NRKs reporter på stedet forteller like etter midnatt at det kun er litt flammer igjen.

– Det gjennomføres en kontrollert nedbrenning av bygget, forteller operasjonsleder ved Troms politidistrikt, Rune Nilsen.

Ingen personer ble skadet, og det skal heller ikke ha vært personer inne i veikroa da det begynte å brenne, ifølge politiet.

Buktamo Veikro ble overtent sent mandag kveld.

Foto: Jørn Larsen

– Video av lastebilsjåfør kan bli viktig

Innsatsleder på stedet, Oddbjørn Aarstein forteller at vitner har observert at brannen startet på veggen av bygget som ligger mot E6.

– Vi har en video av en lastebilsjåfør som kan bli viktig i etterforskningen, men foreløpig vet vi ikke hva som har skjedd, sier Aarstein til NRK.

Det skal ha vært små eksplosjoner som følge av gassflasker inne i veikroa, ifølge innsatslederen. Tre personer som bor i utleiehytter ble evakuert, samtidig som bensinpumpene ved stasjonen i nærheten ble koblet av.

– Vi forsøker å holde trafikken unna området her, sier innsatslederen.

Buktamo Veikro har vært forsøkt solgt siden januar i år.

Oddbjørn Aarstein

Innsatsleder Oddbjørn Aarstein forteller at en video av en lastebilsjåfør kan bli viktig i etterforskningen.

Foto: Arild Dag Moe / NRK

Ansatte ved bensinstasjonen varslet brannvesenet

Det var ansatte ved bensinstasjonen som ligger i nærheten av veikroa som varslet nødetatene om brannen.

– Det kom en kunde innom som fortalte at det kom mye røyk fra veikroa, og da ringte vi brannvesenet. Nødetatene var raskt på plass, forteller den ansatte som legger til at den lenge var full fyr og at de kunne høre smell fra veikroa.

Bensinstasjonen er vanligvis døgnåpen, og vet foreløpig ikke når de kan åpne igjen.

– Vi har fått tak i eier og har koblet ned bensinpumpene, i tillegg er tre utleiehytter som ligger i nærheten evakuert, opplyste operasjonsleder ved 110-sentralen kort tid etter utrykningen.

Det var tre brannbiler fra Bardufoss flystasjon og totalt 12 brannmenn involvert i slukkingen av brannen.