Vardøfolket hyller fotballhelten

Fotballstjernen Stefan Johansen, er en helt for mange i Vardø. Der har alle fått med seg at han skal til Galatasaray i Tyrkia.

Johansen

Stefan Johansen går fra Celtic til fordel for Galatasaray.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Det er alltid stor stas når en nordmann gjør det bra på utsiden av landegrensene. For folk i Vardø kan det virke som det er enda større stas.

Denne uken ble det kjent at tyrkiske medier hevdet Stefan Johansen var enig i en avtale om å forlate Celtic til fordel for Galatasaray.

NRK tok en tur ut i gatene for å høre hva folk synes om at en Vardøværing skal over til den tyrkiske storklubben.

– På grunn av Vardø

Morten Wilhelmsen

Morten Wilhelmsen.

Foto: Trine Vidunsdatter / NRK

Morten Wilhelmsen: Det er ikke på tross av at han er fra Vardø, det er på grunn av at han er fra Vardø.

Stig Biekkola

–Jeg ønsker han lykke til og velsigner han i Jesu navn, sier Stig Biekkola.

Foto: Trine Vidunsdatter / NRK

Stig Biekkola: Jeg synes det er fint at noen her oppe kan få det til, og komme seg frem i verden. Jeg har vært med å stifte ting og blitt dømt nord og ned når jeg har begynt. Det viser seg at det går an.

Stein Erik Johnsen: Jeg tror han kommer til å klare seg godt. Galatasaray er ikke akkurat en småklubb, det er masse verdensstjerner som spiller der. Stefan er en kjempekar og han utvikla seg først i Strømsgodset. Derfra har han tatt med seg en del holdninger som jeg tror flere vil legge merke til. Det vokser han på.

Turid Ramleth

Turid Wilhelmsen Ramleth.

Foto: Trine Vidunsdatter / NRK

Stig Biekkola: Jeg synes han er en veldig fin og kjekk gutt. Han har virkelig bena på jorden, og er god til å spille fotball.

– Vår store helt!

Geir Halvorsen

Geir Halvorsen Ønsker Stefan Johansen god tur til Tyrkia.

Foto: Trine Vidunsdatter / NRK

Turid Wilhelmsen Ramleth: Han er vår store helt, og vi følger med han uansett! En kjempe ambassadør for Vardø. Det viser seg at å være født i Vardø ikke er noen ulempe, heller en fordel. Det viser at vi kan brøyte oss frem. Med så store talenter som kommer herfra er jo Stefan et kjempeforbilde.

Geir Halvorsen: Han er en veldig fin og god fotballspiller. Han er veldig sympatisk, og går ikke med nesa i sky selv om han er proff. Det viser at han er fra Vardø.

Var nærmeste nabo

Kjetil Sund

Kjetil Sund.

Foto: Trine Vidunsdatter / NRK

Kjetil Sund: Jeg tror det kommer til å gå bra med han der nede, og uansett hvor han går.

Stein Erik Johnsen

– Lykke til Stefan, hilsen Stein Erik Johnsen og resten av familien.

Foto: Trine Vidunsdatter / NRK

Stein Erik Johnsen: Jeg har fulgt med Stefan i alle år. Vi var nærmeste naboer da vi bodde på Skagen. Bestemoren hans sto i mål, mens Stefan sto å skjøt i døråpningen. Jeg husker også at det smalt i alle garasjeporter til alle døgnets tider. Det var ikke fordi noen åpnet og lukket dem, det var fordi onklene hans sto i garasjeporten, og Stefan skjøt. Sånn har de trent han opp til å bli en god frisparkskyter.