Vant kite-VM etter sovepose-drama

Da gutta i Team Upsete i går kveld fant ut av soveposene var våte, måtte de søke seg til hverandre for å hold varmen i natt.

Team Upsete

Team Upsete kom slitne men oppspilte i mål klokken 07.45.

Foto: Janne Riihelä / VAKE

Løpet, som startet 24. mars i Øst-Finnmark, er 200 kilometer – i luftlinje.

Bergenslaget, med Thomas Sørensen og Per Store, passerte målgangen klokken 07.45 i dag, og er dermed verdensmestere i snøkiting.

- Det var helt marginalt. Det blåste voldsomt, og vi klarte ikke å stoppe. Hadde vi ikke truffet på mål, hadde vi måttet gå i mål, sier Sørensen.

Vinden rapporterer de var på 23 meter i sekundet, og laget hadde det tøft med å treffe mål riktig.

- Har gravd dypt

Dette er 6. gang Team Upsete deltar på VAKE.

- Dette var etterlengtet.vi har gravd dypt for å komme dit vi kom i år, sier Sørensen.

Årets VAKE, som er verdensmesterskap, har vært preget av vindstille forhold, og store lengder har blitt forsert til fots av deltagerlagene. Stygge gnagsår har vært resultatet av nettopp det - for enkelte.

Mot mål har det blåst opp til stiv kuling, for både Team Upsete og de andre lagene, og mange lag har gått driv i kiten på de samme områdene som andre lag har måttet legge bak seg til fots.

Team Upsete var ventet i mål i går, men måtte ta en obligatorisk hvile. I dag morges satte de kursen gjennom Komagdalen mot Våtteskaret og målgangen i Vardø.

- Det ble en hard natt. Soveposene var blitt fuktige, så da sov vi tett i lag og hjalp hverandre med å holde varmen, forteller Sørensen:

Målgang i Vardø

Crew fra VAKE venter på det som etter alle solemerker blir nummer to, ABC Printhouse, ved målgangen i Vardø i morges.

Foto: Janne Riihelä / VAKE

Tett om 3.-plassen

Etter et tøft døgn ser gutta frem til å hvile ut i Vardø.

- Det har vært tøft, men da vi kom over mållinja og fikk hjelp til å ta ned kitene, kvikna vi til. Det var nok gledesendorfiner som slo til. Vi er slitne, men kanskje litt «oppe» akkurat nå, sier Per Store fra Nesseby

Bak Team Upsete jager tre lag som kapper om de neste plassen i årets Varanger Kite Enduro (VAKE), og det ventes tett kamp om pallplassene. Utfordrende terreng og sterk vind møter lagene på det siste strekket mot mål i Vardø.

Akkurat nå er det ABC Printhouse som ligger klart beste an til å kuppe 2.-plassen. Laget, som består av Jarle Hetland fra Stavanger og Kristoffer Evensen fra Verdal, er like etter klokken 09.30 fredag 16 kilometer fra målgangen i Vardø.

- Mange lag følge på. Det blir kampen om 3.-plassen, sier Anna Solvoll Rognmo, pressekontakt ved VAKE.

VAKE reddet av snøværet