Vant eget Norwegian-fly

En skoleklasse i Harstad fikk et helt fly som de kan bruke til hva de vil.

Video nsps_upload_2009_11_19_18_58_50_815.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Klasse 9C ved Harstad ungdomsskole er i ekstase etter å ha gått til topps i konkurransen «Vinn et fly» i regi av flyselskapet Norwegian. Vinn et fly

I løpet av fire uker har 35.000 nordmenn registrert seg som "kapteiner" hos flyselskapet. Målet til de mange håpefulle er å få låne et eget fly for seg og sine spesielt inviterte venner.

Vinneren har som en del av konkurransen valgt blant 50 destinasjoner i Europa, og vil ha med fra 20 til 150 venner ut på en flyreise i Europa.

Valgte Paris

Det var lærer Anne Myrvoll som fikk ideen da Norwegian la ut konkurransen på internett. Etter å ha avtalt med klassen og foreldrene meldte hun på klassen med seg selv som kaptein.

Paris ble valgt som reisemål og begrunnelsen for å dra dit var for å gjøre en matematisk oppgave. Nemlig å måle Eiffeltårnet geometrisk. Dette er ikke pensum før i 10. Klasse, men det er noe hele klassen mener de skal få til.

- Dette var en så original og positiv begrunnelse at Norwegian valgte ut klassen blant rundt 250.000 konkurransedeltakere, sier markedsdirektør Åsta Braathen i Norwegian.

4. desember kommer et fly fra selskapet og henter skoleelever og foreldre, tilsammen omlag 75 personer. Flyet frakter dem direkte til Paris.

Kom som et sjokk

For elevene ble ikke dagen helt som de hadde tenkt. Planen var at klassen skulle ha norskprøve i dag, men den ble av naturlige årsaker utsatt.

Læreren har visst om at de gikk seirende ut av konkurransen siden i går, men for elevene kom nyheten som et sjokk da skoledagen startet i dag tidlig.

For enkelte er det fortsatt nesten ikke gått opp for dem.

– Når plutselig et helt kobbel av pressefolk og damer med boller og brus braste inn i klasserommet, skjønte jeg ikke noe som helst, sier en av elevene. Ikke før en av damene spurte om vi var klar for en tur til Paris.

Skoleklasse vant tur til Paris

Skoleklassen i Harstad er jublende glad etter å ha vunnet tur til Paris.

Foto: Martin Mortensen / NRK

Skal handle til juleballet

- Jeg hadde aldri trodd vi skulle vinne. Jeg trodde det bare var noen som kom inn i klasserommet for å lure oss. Det sier Kristin Tandy-

Elevene håper at det blir tid litt mer enn å bare måle Eiffeltårnet når de er i Paris. Spesielt jentene i klassen håper å få gjort litt shopping i motehovedstaden.

- Det er jo snart juleball, og jeg må kjøpe meg sko til juleballet. Og julegaver, sier Kristin Tandy.