– «Har du fyr» har fulgt forholdet vårt

Sangen «Har du fyr» har vært med på alle viktige øyeblikk i forholdet til Thomas og May-Liss, fra første date til datterens fødsel. Nå får de endelig se dem live sammen.

gifteringer

Inne i gifteringene til Thomas og May-Liss er «Har du fyr» inngravert.

Foto: Privat

– «Har du fyr» ble spilt live den aller første gangen jeg og May-Liss hadde en date, og det er jo passende at vi også får høre den på vår første date etter at Tuva blir født, sier Thomas Hestnes Mæhlum.

Han er en av rundt 90 personer som sendte en e-post til NRK Troms og Finnmark og ba om å få en eller flere av de eksklusive billettene til intimkonserten med Hekla Stålstrenga i studio hos NRK førstkommende søndag.

Som «Søring» hadde han ikke hørt om tromsbandet da han kom i kontakt med May fra Tromsø på nettet vinteren 2012.

Ingen av dem var egentlig interessert i å flytte på seg, men likevel var det en kontakt mellom dem som gjorde at de likevel tok sjansen.

Fløy til Tromsø på date

To uker etter at de først skrev til hverandre, satt Thomas på flyet til Tromsø. Spent på å endelig få se og høre stemmen til den søte og morsomme jenta han hadde blitt kjent med.

– Den første helga vi hadde sammen i Tromsø, ble «Har du fyr» spilt live på en fest vi var på. Det var noe med låten og stemninga i rommet. Jeg ble glad i Tromsø den helga, sier Thomas.

bryllup

For ett år siden ble Tuva født, og i høst giftet Thomas og May-Liss seg.

Foto: DANIEL LILLEENG

Det aller første møtet utenfor nettet skjedde 3. februar. Etter flere turer mellom Trondheim og Tromsø, tok Thomas steget og flyttet til Tromsø.

Første date etter fødsel

For ett år siden ble datteren Tuva født, og «Har du fyr» fortsatte å følge paret.

– Etter en lang periode på sykehuset med fødsel og det hele, skulle jeg kjøre hjem en tur. Da jeg skrudde på radioen i bilen, så spilte de «Har du fyr». Om jeg ikke hadde tårer i øynene fra før, fikk jeg det i alle fall da, sier Thomas.

I juli i år giftet de seg, med «Har du fyr?» inngravert på ringene, og selvfølgelig med favorittsangen på programmet.

– Det må også nevnes at fruen ofte velger den sangen som vuggesang for Tuva, sier Thomas.

Nå får Thomas overraske May-Liss med en første date etter at de ble foreldre for første gang.

Folkemusikk og pop

«Har du fyr» er skrevet av Ola Bremnes, men har blitt gjort kjent av Hekla Stålstrenga, som ga den ut i 2010.

Hekla Stålstrenga har etablert seg som et av landsdelens mest populære band. De har nærmest skapt en egen sjanger med sin folkemusikkinspirerte populærmusikk.

Låter som «Har du fyr», «Folketonen» og «Båtbygger Jo» har gjort Hekla Stålstrenga til en publikumsfavoritt.

Hekla Stålstrenga består Ragnhild Furebotten (fele), Tore Bruvoll (gitar), Anne Nymo Trulsen (vokal), Trond-Viggo Solås (bass) og Ole-Jakob Larsen (trommer).

Tar med døtrene på konsert

ann-jorid møller

Ann-Jorid Møller tar med døtrene på konsert.

Foto: Privat

– Vi trengte rett og slett en positiv opplevelse sammen, slik som denne konserten, sier Ann-Jorid Møller, som også har vunnet billetter og tar med sine to voksne døtre på konserten.

I tillegg til at hun har brukt hekla Stålstrenga og Anne Nymo Trulsen i jobben sin i det selvmordsforebyggende tiltaket VIVAT, har musikken til bandet betydd mye for familien, som har vært rammet av sykdom den siste tiden.

Ann-Jorids ene datter ble syk i sommer, og å høre Hekla Stålstrengas musikk i bilen på vei til mer behandling på sykehuset rørte både mor og datter. Ann-Jorid legger til at datteren ser ut til å kunne bli helt frisk fra sykdommen.

«Hekla Stålstrenga berører mine strenga. Og når de gjør det, er det ikke akkurat stål inne i bildet hos meg,» skriver Ann-Jorid, som får ta med begge døtrene på konsert, i e-posten til NRK.

Til sammen har NRK delt ut 20 billetter til intimkonserten på NRK-huset i Tromsø søndag klokka 20. Bandet selv har fått dele ut ti billetter.

Er du ikke en av de heldige som har fått billett? Du kan følge konserten HER