Vannet tilbake i Grønnegata i Tromsø: – Folk har jobbet som helter

Hotell og private beboere i Grønnegata i Tromsø har nå fått tilbake vannet. En stor lekkasje på hovedvannledninga gjorde at de i flere timer manglet vann.

Vannlekkasje i Grønnegata i Tromsø

Mannskap fra Tromsø kommune er i gang med reparasjoner etter stor vannlekkasje i Tromsø.

Foto: GEIR HELØ / TROMSØ KOMMUNE

– Nå har vi reparert det siste hullet, og alle har fått vannet tilbake. Dermed kan hotellene ha full drift igjen.Vi regner med å åpne gata senest klokken 18, sier vann- og avløpssjef Geir Helø onsdag ettermiddag.

Onsdag ble all trafikk stansen mellom Grand-krysset og Haakon Den Gamles gate på grunn av brudd i hovedvannledninga ved Grønnegata 45. Vannet ble også stengt av.

Det fikk konsekvenser både for næringsliv og beboerne.

– Hotellet var fullt av gjester da vi i natt fikk beskjed om at vi mister vannet. Men det går greit, da gjestene våre får gå på toalettene til Thon Hotel Polar rett over gata, sier hotelldirektør ved Thon Hotel Polar, Aid Schei Lillegård.

Kommunen satte også ut en vanntank ved Egon.

– Ikke aktuelt å bytte røret

Vann- og avløpsavdelingen i Tromsø kommune fikk raskt avdekket at det var to store hull i hovedvannledningen, og tettet dem. Men da de satte på vannet igjen oppdaget de at det var et til hull noen meter lenger bort på ledningen.

Derfor måtte hele rørledningen sjekkes, og det ble også vurdert om den måtte byttes ut.

– Men nå har vi tettet det siste hullet, og resten av ledningen ser bra ut. Derfor er det foreløpig ikke aktuelt å bytte røret. Jeg vil gi ros til alle som har stått på i dag, både våre egne folk, men også Vaktentreprenøren, sier Helø til NRK.

Fram til gata blir åpnet for trafikk oppfordres bilister til å benytte seg av tunnelen for å komme seg mellom nord- og sørbyen.

Ifølge Tromsø kommune vil vannlekkasjen skape trafikale problemer, spesielt i rushtiden.