Hopp til innhold

Valgte TIL foran RBK og Haugesund

LA MANGA: Gjermund Åsen (23) blir TILs nye playmaker. Han valgte bort både Rosenborg og Haugesund.

Gjermund Åsen på La Manga

Gjermund Åsen ser ut til å få en sentral rolle på årets Tromsø-lag. Han takket nei til både Rosenborg og Haugesund før han signerte 3-årskontrakt med TIL.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Kanskje blir han en av profilene i årets eliteserie. I hvert fall har Gjermund Åsen imponert alle i Tromsø etter overgangen fra Ranheim rett før jul.

TIL-trener Steinar Nilsen mener Åsen er svært dedikert i arbeidet sitt.

– Gjermund har imponert oss fra dag én. Han er veldig påskrudd. Problemet er å få Gjermund til å hvile mellom slagene. Når vi ikke trener, har han lyst å springe opp et fjell, smiler Tromsø-sjefen.

SE VIDEO:

Gjermund Åsen (23) blir TILs nye playmaker. Han valgte bort både Rosenborg og Haugesund.

Flere klubber på banen

Nilsen ser ut til å gi nykommeren fra Ranheim en sentral offensiv rolle i årets TIL-lag. Og det var nettopp etter den første av to kamper på Ranheim i 1. divisjon i fjor at Tromsø tok den første kontakten for å hente midtbanespilleren nordover.

Men i fjor sommer ville ikke Ranheim selge.

Etter sesongen var flere klubber på banen. Rosenborg ville ha Åsen «hjem» til Lerkendal igjen, der han fikk 13 kamper i 2010 og 2011.

Gjermund Åsen

Åsen har ikke angret på at han kom til Tromsø.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Også Haugesund og Start var på banen. Åsen dro også på prøvespill til NEC Nijmegen i Nederland i november. Men så ble det nyopprykkede Tromsø som fikk signaturen på en 3-årskontrakt noen dager før jul.

– Det har jeg ikke angret på, sier Åsen til NRK.

– Jeg hadde andre alternativer, men vil ikke gå inn på det nå. Jeg har blitt tatt veldig godt imot i Tromsø. Vi har en fin spillergruppe, og det er mye bra folk i klubben. Jeg har lært mye og håper å utvikle meg i Tromsø.

Møter Sogndal torsdag

Torsdag skal Tromsø møte Sogndal på La Manga. Og det blir trolig med Gjermund Åsen i en litt fri rolle bak Zdenek Ondrasek.

– Det er en rolle jeg kjenner veldig godt. Og en rolle jeg selv mener jeg passer godt i. Jeg føler at jeg får bidratt bra til laget, sier Åsen.

Men han vil at TIL som lag skal produsere mer enn laget gjorde mot Aalesund i den første kampen på La Manga.

– Det var ok mellom 16-meterne, men manglet litt innenfor begge «boksene» som gjør at vi taper den kampen. Vi må jobbe litt mer framover slik at vi får flere store sjanser og dermed også kan score mål, avslutter Gjermund Åsen.

Gjermund Åsen på La Manga

Gjermund Åsen snakket mye med romkamerat på La Manga, og tidligere lagkamerat i RBK, Simen Wangberg, før han valgte Tromsø.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Slik stiller trolig TIL mot Sogndal (4-2-3-1):

Lekstrøm – Norbye, Wangberg, Ødegaard, Antonsen – Johansen, Hansson – Andersen, Åsen, Moldskred – Ondrasek.

PS: TILs nye keeper Gudmund Kongshavn har slått opp en lyskeskade fra i fjor og skal trene alternativt de to neste ukene.