Hopp til innhold
Rødgrønt samarbeid i Tromsø (MDG, Ap, Sp og SV)
Foto: Sveinung Åsali / NRK

Valg Troms 2019

Oppsummert

Følg kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019 i Troms direkte.

Søk i valgresultatene

 • Vil ha formannskapsmodell

  Partiet Nordkalottfolket ønsker formannskapsmodell i stedet for parlamentarisme i det nye fylkestinget. – For vår del dreier det seg om nærhet til beslutningene, sier Toril Bakken Kåven, partiets eneste representant i det nye fylkestinget.

  Toril Bakken Kåven snakker i mikrofon på Sametinget
  Foto: Carl-Gøran Larsson / NRK
 • Konstitueres på onsdag

  Etter uker med valgkaos, skal kommunestyret i Kvænangen konstituere seg på onsdag. Sittende ordfører, Eirik Losnegaard Mevik fra Ap er fornøyd, men vil ikke forskuttere at han blir sittende som ordfører.

  Eirik Losnegaard Mevik
  Foto: Dan Robert Larsen / NRK
 • Uavklart om parlamentarisme

  Høyre har ikke bestemt seg for om de vil stemme for parlamentarisme i det nye fylkestinget. Ap, Sp og SV har ikke klart å skaffe nok stemmer til å innføre styringsformen. Fylkesleder Geir-Inge Sivertsen i Høyre er forundret over at saka er uavklart.

 • Utsetter avgjørelsen i Kvænangen

  Kommunal- og moderniseringsdepartementet er ikke ferdig å behandle klagen på valget i Kvænangen. Etter planen skulle det hele avgjøres i dag. Nå må morgendagens konstituerende kommunestyremøte utsettes. Det skiller kun én stemme mellom blokkene i Kvænangen, og flere har tatt til orde for omvalg. Blant annet fordi lokalene for forhåndstemmene stengte for tidlig.

  Valgstyret Kvænangen
  Foto: Rune Nordgård Andreassen / NRK
 • Samarbeider om makta i nye Senja

  De fire partiene som samarbeider om makta i nye Senja kommune har laget en avtale med 68 tiltak de skal løse. Blant dem er breiband i distriktene, flere skuterløyper og bedre fylkesveier på Senja. De fire partiene Sp, Høyre, Frp og Krf har et knapt flertall med én representant i Senja. Senja kommunestyre konstitueres 30. oktober.

Sittende ordfører i Sørreisa, Jan Eirik Nordahl (Ap) er svært fornøyd med å få over 50 prosents oppslutning.
Valgforsker Jonas Stein analyserer kommune- og fylkestingsvalget i Troms og Finnmark.
Ordførerkandidatene Marlene Berntsen Bråthen (Sp) og Pål Julius Skogholt (SV).