Hopp til innhold

Valg i Troms og Finnmark 2021

Oppsummert

Stortingsvalget og Sametingsvalget i 2021 er mandag 13. september. Se intervjuer, les våre nyhetsmeldinger, saker og se resultatet for Troms og Finnmark her.

 • Klimarapporten hjalp ikke

  FNs dystre klimarapport hjalp ikke MDG å komme over sperregrensen. Norce-forsker Åsta Dyrnes Nordø mener dette har hjulpet i byene, hvor partiet har gjort det godt. Men det har slått dårlig ut i distriktet, slik som i Vardø hvor oppslutningen har stupt.

 • – Ikke tjent med å tilhøre Troms

  Leder for Alta arbeiderparti, Kåre Simensen, ønsker ikke at Alta skal bli en del av Troms fylke ved en eventuell reversering av regionreformen. Den tidligere stortingsrepresentanten fraråder partiet sitt å jobbe videre med denne saken. Han mener Finnmark ikke er tjent med at Alta tilhører Troms.

  Kåre Simensen
  Foto: Finnmark Arbeiderparti
 • Ung Høyre-topp gir seg

  Vetle Langedahl gir seg i politikken. Det skriver iFinnmark. Til avisa sier Langedahl at avgjørelse er tatt etter valgresultatet for Høyre, både lokalt og nasjonalt. Langedahl sier han er skuffa over en oppslutning på kun 6.8 prosent i Finnmark.

  Skuffet Vetle Langedahl sitter på et bord inne på Scandic i Alta.
  Foto: Gyda Katrine Hesla / NRK
 • Hvem blir statsråd fra nord?

  Cecilie Myrseth (Ap) og Torgeir Knag Fylkesnes (SV) reiser til Oslo tirsdag for å delta i partienes sentralstyremøter. Begge kan være sterke kandidater til posten som fiskeriminister ved regjeringsskiftet, men ønsker ikke å spekulere i ministerposter.

  – Nå handler det om å få på plass politikken, sier Myrseth.

  Torgeir Knag Fylkesnes
  Foto: Ida Louise Rostad / NRK
Valgnatt - Følg stortingsvalget i ditt distrikt