Morten Gamst Pedersen kjenner Vålerenga godt. Før søndagens kamp forventet TIL-spilleren et VIF i hundre.

Morten Gamst Pedersen

Morten Gamst Pedersen har fått et par innhopp for TIL så langt i sesongen.

Morten Gamst Pedersen.

– Vålerenga er ikke i en kjekk situasjon. Jeg regner med at vi møter et lag som er villig til å ofre liv og helse for å få med seg poeng mot oss, sa Morten Gamst Pedersen før kampen.

Den tidligere Blackburn-proffen har et godt forhold til Vålerenga. Pappa Ernst spilte i klubben i flere sesonger, og Morten selv har trent mye med VIF de gangene han har vært hjemme i Norge da han fortsatt var proff i utlandet.

Etter fire spilte runder i årets eliteserie stod Oslo-laget uten poeng. Derfor trodde «Gamst'n» at søndagens oppgjør på Ullevaal ville bli en utfordring for TIL.

– Men vi ønsker jo også å få med oss poeng derfra, og skal jobbe hardt for å klare det.

«Gamst'n» fikk utfordringen han forventet. Etter 41 minutter fikk Vålerenga kampens første måI, og i andre omgang rant målene inn. Kampen endte til slutt på 4-0 til hjemmelaget Vålerenga.

I motsetning til VIF, har TIL hatt en godkjent start på sesongen. Tre uavgjorte kamper, deriblant borte mot Molde, og en solid seier over Strømsgodset forrige helg, gjør godt for TIL-spillerne. Etter tapet mot Vålerenga har Tromsø fortsatt 6 poeng, og ligger på 11. plass.