Snøstorm i Tromsø
Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Vær i nord

Oppsummert

Her får du informasjon om stort og smått om været i Nord-Norge, og hvordan det påvirker deg.

 • Melder frysende regn

  Det forventes frysende regn i Troms og Vest-Finnmark. Dette melder Meteorologene på Twitter. Nedbøren startet i sørlige deler av landet på lørdag og vil bre seg nordover i løpet av dagen.

 • Varsel om polart lavtrykk

  NVE har ute gult varsel for polart lavtrykk. Det ventes rask endring i vindstyrke og retning, og det kan være vanskeligere å komme seg frem på grunn av snøfokk og redusert sikt. Les varslet her.

 • Betydelig snøskredfare lørdag

  Snøskredvarslingen har satt oransje farenivå for snøskred i Nordland på lørdag. Det er ventet naturlig utløste skred. Fredag er det for det meste liten eller moderat fare for snøskred rundt om i landet.

  Snøskred
  Foto: Wyssen Norge
 • Snøskredfaren øker i Troms

  Det er nå stor snøskredfare i Nord-Troms, Lyngen og Indre Troms, melder nettstedet varsom.no. Faregraden er på fire, noe som betyr at skred vil utløse seg selv. Det har vært mye snø og vind de siste dagene i hele Troms.

 • Kjøligere i nord

  Til helgen vil temperaturene i Nord-Norge synke brått over hele landsdelen. – I likhet med i Midt-Norge vil det fra fredag av komme enkelte regnbyger i grensetraktene, spesielt i Nordland og Troms. Det blir også en del lave skyer langs kysten, og det vil bli generelt synkende temperaturer i hele Nord-Norge, sier vakthavende meteorolog Rannveig Eikill ved Meteorologisk institutt til NTB.

  Lav tåke over Bodø lufthavn
  Foto: NRK