Hopp til innhold

Vadsø-drapet: Ber om bistand fra Kripos

Den siktede 17-åringen fra Afghanistan erkjenner fortsatt ikke straffskyld, og politiet søker etter drapsvåpenet både på land og i sjøen.

Steffen Andreassen

Etterforskningsleder Steffen Andreassen har bedt om bistand fra Kripos i etterforskningen av drapet på Håvard Pedersen i Vadsø.

Foto: Knut-Sverre Horn / NRK

Lørdag kveld ble Håvard Pedersen (18) drept på jobb i Vadsø. Etterforskningen av drapet har pågått i nesten en uke. Nå har politiet i Finnmark bedt om assistanse fra Kripos.

– Vi har bedt om noe bistand til tekniske undersøkelser, sier etterforskningsleder Steffen Andreassen.

Erkjenner ikke straffskyld

Torsdag ble den siktede 17-åringen fra Afghanistan avhørt for andre gang. Han erkjenner fortsatt ikke straffskyld for drapet på Håvard Pedersen.

Etterforskningslederen opplyser i en pressemelding at den siktede ikke erkjenner straffskyld i forhold til siktelsen, men at han besvarer på spørsmålene fra politiet.

Vidar Zahl Arntzen

Vidar Zahl Arntzen er forsvareren til den siktede 17-åringen. Torsdag var hans klient inne til sitt andre avhør med politiet. Hans klient erkjenner fortsatt ikke straffskyld.

Foto: NRK

Bruker hunder og dykkere i søk

Politiet har fortsatt ikke funnet drapsvåpenet. Det er gjort søk med både hunder og dykkere på land og i sjøen utenfor Vadsøya.

Steffen Andreassen opplyser at søket etter drapsvåpenet fortsatt pågår.

Drapsåsted i Vadsø

Sporene etter drapet på Håvard Pedersen på Coop Extra i Vadsø er nå sikret, og butikken ble åpnet for normal drift på onsdag.

Foto: NRK

Analyserer taktiske og tekniske spor

Tidligere denne uken gikk politiet ut å etterspurte etter bilder og video fra dagen da drapet på Coop Extra ble gjennomført. Nå har politiet fått inn både nye spor og vitnebeskrivelser.

– Vi avhører fortsatt vitner og jobber med full styrke både med taktisk og teknisk etterforskning. Det innebærer fortsatt vitneavhør, sporsikring, analyse og sammenstilling av det som har kommet fram så langt i etterforskningen, sier etterforskningslederen.

Håvard Pedersen

Det var Håvard Pedersen (18) fra Vadsø som ble drept for nesten en uke siden da han var på jobb på Coop Byggmix i Vadsø.

Foto: PRIVAT