Utsetter Bjarkøyforbindelsen på ubestemt tid

Fylkesrådet i Troms vil utsette Bjarkøy-forbindelsen, og i stedet bruke pengene til vei-vedlikehold.

Bjarkøy
Foto: Nils Mehren / NRK

Det er avisa Hålogaland avis som i dag kan avsløre at forbindelsen som skal binde sammen Grytøya, Sandsøya og Bjarkøya vil bli utsatt på ubestemt tid.

Forbindelsen er planlagt å koste 800 millioner kroner og skal binde sammen Grytøya, Sandsøya og Bjarkøya i Sør-Troms.

Fylkesrådsleder Pia Svensgaard bekrefter overfor NRK at Bjarkøy-forbindelsen må vente.


Må spare 72 millioner

– Nå holde vi på med budsjettrulleringen i fylkesrådet, og den skal til Fylkestinget i juni. Fylkestinget har vedtatt at dersom de økonomiske forutsetningene som ligger i fylkesveiplanen ikke lar seg oppfylle så er det de store prosjektene vi må skyve på, sier Svensgaard.

Fylkeskommunen må spare inn 72 millioner kroner i årets budsjett, og fylkesrådslederen sier det vil ramme samferdselsområdet.

Svensgaard blir ikke overrasket om dette skaper reaksjoner.

– Vi venter reaksjoner fra dem som får en forskyving på sitt prosjekt, om det er det som skjer. På den andre siden har vi ansvar for en forsvarlig økonomistyring. Det er vi nødt til å ta hensyn til.

– Vil stoppe kommunesammenslåing

Til Hålogalands avis forteller fylkesråd for samferdsel, Terje Olsen at Langesund-forbindelsen i Karlsøy kommune har høyere prioritet enn Bjarkøy-forbindelsen.

Den planlagte forbindelsen var en av forutsetningene for at kommunene Harstad og Bjarkøy skal slå seg sammen.

Fylkesrepresentant for Senterpartiet, Noralf Leitring, mener at fylkesrådets forslag om å utsette forbindelsen, ikke må aksepteres.

– Bjarkøy-forbindelsen har hele tida vært grunnlaget for at Bjarkøy kommune skulle akseptere å bli en del av Harstad. En utsettelse av dette samferdselsprosjektet er en hån mot innbyggerne på Bjarkøy, Sandsøy og Grytøy, sier Leitring til avisa.

Pia Svensgaard sier følgende om kommunesammenslåingen:

– Vi vil ikke gjøre noe som vil legge hindringer i veien for den prosessen som som pågår om sammenslåing av Harstad og Bjarkøy, sier fylkesrådslederen.

LES OGSÅ: Harstad tar lillebrors våpen
LES OGSÅ: Kommuner vil slå seg sammen