Ute av drift på ubestemt tid

Etter gasslekkasjen lørdag er gassanlegget på Melkøya igjen ute av drift på ubestemt tid.

Melkøya

SKULLE STARTES OPP IGJEN: Etter utbedringsarbeidet de siste ukene for å gjøre LNG-anlegget mer robust, oppsto lekkasjen som nå gjør at anlegget er ute av drift på ubestemt tid.

Foto: Allan Klo

I flere uker har Statoil jobbet på gassanlegget på Melkøya for å gjøre det mer robust.

Da anlegget skulle startes opp igjen lørdag oppsto gasslekasjen som førte til full evakuering.

– Anlegget har vært nede i noen uker i forbindelse med forbedrings- og modifikasjonsarbeid som har foregått på deler av anlegget. Og det var i forbindelse med oppstarten etter denne planlagte stansen at lekkasjen skjedde, sier informasjonssjef Ole Anders Skauby i Statoil.

32 personer evakuert

Det var midt på dagen lørdag gassalarmen gikk og 32 personer ble evakuert fra LNG-anlegget ved Hammerfest.

Statoil var da paradoksalt nok akkurat ferdig med et utbedringsarbeid for å gjøre anlegget mer robust mot driftsstans.

– Det har jo vært noen utfordringer gjennom anleggets levetid. Vi ønsker et anlegg som skal være mest mulig oppe å gå, og det var også bakgrunnen for den planlagte stansen som har vart i noen uker. Da er det ekstra kjedelig å få en slik situasjon, men nå jobber vi som sagt med å finne lekkasjepunktet, og så får vi ta det derfra, sier Skauby.

På ubestemt tid

Det er uvisst hvor lenge anlegget vil være ute av drift.

– Nå søker vi som sagt mer detaljert etter dette lekkasjepunktet, og så får vi se hva som trengs av reparasjon og utbedringer før vi kan si noe mer om hva slags konsekvenser det har, så det er for tidlig å si noe om per i dag, sier Skauby.