Unge Høyre har forventninger til egen regjering

Mer til skole og utdanning, grønnere skatteprofil og mer politi i gatene. Det er noe av forventningene som Unge Høyre har til Høyre og Frp sitt første statsbudsjett.

Erlend Bøe

Leder i Troms Unge Høyre har store forventninger til sin egen regjerings første statsbudsjett

Foto: Laila Lanes / NRK

– Personlig håper jeg at skole og utdanning blir den store budsjettvinneren, sier sentralstyremedlem og avtroppende leder av Troms Unge Høyre Erlend Svardal Bøe.

Han mener regjeringen har gått høyt på banen i den saken.
– Det handler om å realisere kunnskapssamfunnet, og da forventer vi at det kommer penger til videreutdanning, til rådgivningstjenesten og til studentboliger. Og ikke minst handler det om at vi får mer penger til forskning, for forskning er viktig for framtida.

Mer til psykisk helse

Unge Høyre forventer også at det bevilges mer ressurser til at ventetida i psykisk helse skal gå ned.

– I 2012 var ventetida for barn og unge på psykisk helsehjelp 57 dager og for voksne var den på 55 dager, vi ønsker at regjeringen legger fram klare ressurser slik at vi får ned den ventetida, sier Bøe til NRK.

Ungdomspartiet vil ha mer trygghet i gatene og ønsker en større tilstedeværelse av politi i gatene.

– Det igjen kan føre til at flere kriminelle blir tatt, og da må vi ha flere fengselsplasser, sier Bøe som er glad for at det kommer penger til et ungdomsfengsel på Eidsvoll.

– Økt beredskap i nord

Bøe har stor tro på at det kommer en grønnere skatteprofil. Unge Høyre fremmet en resolusjon på Høyres landsmøte i mai i år.

– Det skal være dyrt å forurense og billig å være miljøvennlig, sier han.

Han mener også at beredskapen må økes.

– Vi har sett en ny sikkerhetssituasjon internasjonalt med at Russland, for første gang siden krigen, har tatt over territorium fra et annet land og da må Norge tilpasse seg det økte trusselbildet. Beredskapen i nord bør styrkes, jeg er glad for at lekkasjer viser at det blir 32,6 millioner kroner mer til helikopterbase på Bardufoss og Rygge, noe som vil føre til at responstiden reduseres fra to til en time, sier Bøe.

I formiddag skal Bøe sette seg ned og spise popkorn og følge med på internett hva som kommer i statsbudsjettforslaget.