Blodspor i snøen ved sykehjemmet

Politiet vet foreløpig ikke dødsårsaken til en kvinne som ble funnet livløs utenfor helsesenteret i Nordreisa, og regner det derfor for et mistenkelig dødsfall.

Krimteknikere i Nordreisa

Krimteknikere fant blodspor i snøen ved Sonjatun sykehjem der en 58 år gammel kvinne ble funnet død lørdag morgen.

Foto: Rune Berg

Lørdag morgen ble en 58 år gammel kvinne funnet død utenfor Sonjatun helsesenter på Storslett i Nordreisa kommune.

Ifølge NRKs reporter på stedet, Rune Berg, er det blodspor i snøen utenfor sykehjemmet. I tillegg skal krimteknikerne på stedet ha vist interesse for en bil på utsiden, som de også tok bilder av.

NRK kjenner også til at kvinnen ble funnet ved en bil utenfor sykehjemmet.

Krimteknikere fra politiet undersøkte åstedet og avhørte flere vitner i saken lørdag, men har så langt vært sparsomme med opplysninger. Lørdag kveld konkluderte de i en pressemeldig at:

«Politiet kan ikke si noe om dødsårsaken så langt, på bakgrunn av dette regnes det som et mistenkelig dødsfall».

Blir obdusert

Politisperring ved Sonjatun

Politiet har sperret av hovedinngangen ved Sonjatun helsesenter på Storslett i Nordreisa kommune.

Foto: Rune Berg

Kvinnen blir i kveld sendt til obduksjon i Tromsø, opplyser politiet.

– Selv om dødsfallet kan virke unaturlig, er det ikke sikkert at det ligger noe kriminelt bak. Det er mulig vi må avvente obduksjonen før vi kan si noe om dødsårsaken, sier operasjonsleder Reinert Johansen i Troms Politidistrikt.

Politiet opplyser på Twitter lørdag kveld at de er ferdige med åstedsundersøkelsen, men at de ikke har avklart dødsårsaken til kvinnen.

De skriver videre at de ikke kommer med noen nye opplysninger i saken før obduksjonen er gjennomført. Det skjer trolig søndag eller mandag.

Uklare omstendigeheter

Politiet jobbet lørdag med å undersøke omstendighetene rundt dødsfallet.

– Årsaken til at vi undersøker saken videre er at det er omstendigheter på stedet som gir oss grunn til å få avklart nærmere hva dette er, sier operasjonsleder Reinert Johansen.

– Kan du si noe om hvilke omstendigheter det er snakk om?

– Vi er på det stadiet hvor vi ikke vet om det er et naturlig dødsfall, eller om vi beveger oss inn i et mistenkelig dødsfall, svarer operasjonslederen.

Holder helsesenteret åpent

Etter det NRK kjenner til var kvinnen ansatt på sykehjemmet. Politiet vil foreløpig ikke bekrefte disse opplysningene.

Gjennom lørdagen var hovedinngangen til sykehjemmet sperret av. Likevel fortsatte driften tilnærmet normalt.

– Om noen skal til for eksempel sykehjemmet kan man ringe på forhånd, så blir man låst inn gjennom andre innganger, sier helse- og omsorgsleder i Nordreisa, Bodil Mikkelsen, til Framtid i Nord.

Kriseteam beredt

Rådmann i Nordreisa kommune, Anne-Marie Gaino, sier at kommunen heller ikke kjenner til hvilke omstendigheter som er rundt dødsfallet.

– Vi har hatt informasjonsmøte med de ansatte om saken. Utover dette er det politiet som håndterer den. Vi har også sikret at kriseteamet er aktive, sier Gaino.

Laster kart, vennligst vent...

Storslett