UiT vurderer samarbeid med universitet i Singapore

– Selv om vi lever i to veldig forskjellige deler av verden, har vi mange likheter og de samme utfordringene, sier UiT-rektoren.

Universitetet i Tromsø - Norges arktiske universitet.

UiT Norges arktiske universitet vurderer samarbeid med asiatiske universiteter.

Foto: Harald Albrigtsen. / NRK

– Det vil bli et samarbeid mellom oss og National University of Singapore (NUS). De har gitt signaler om at de ønsker en avtale med et konkret innhold om samarbeid innen forskning, undervisning og studentutveksling, sier UiT-rektor Anne Husebekk i en pressemelding fra UiT Norges arktiske universitet.

For tiden er rektoren på reise i Kina og Singapore for å sikre flere samarbeidsavtaler med universiteter og forskningssentre i Asia.

– Selv om vi lever i to veldig forskjellige deler av verden, har vi mange likheter og de samme utfordringene, sier Husebekk.

Laster Twitter-innhold

Singapore er også et land som viser stor interesse for det som skjer i Arktis. Ikke minst fordi klimaendringene kan åpne opp for nye transportruter når isen forsvinner. Singapore ligger dessuten utsatt til dersom havnivået stiger.

– Oppvarmingen går dobbelt så fort i Arktis som andre steder, og det som skjer i det høye nord har konsekvenser for resten av verden. Derfor ønsker vi å engasjere oss mer i arktisk forskning. Dette er et godt tidspunkt for to av de beste universitetene i Norge og Singapore å starte et samarbeid for å lære av hverandre og utvide sin kunnskap, sier minister Sam Tan ved Statsministerens kontor og Arbeidsdepartementet i Singapore til UiT.

Den endelige avtalen mellom UiT og NUS kan bli signert under konferansen Arctic Frontiers Abroad i Singapore i september.