UFO observert i Lofoten

Mange personer observerte natt til tirsdag et lysende objekt som beveget seg over himmelen i Nord-Norge.

Flere politidistrikt har fått en rekke henvendelser fra publikum som har observert «noe» flygende i høy hastighet fra Finnsnes til Bodø natt til tirsdag.

Politiet i Midtre Hålogaland politidistrikt fikk inn flere meldinger om det mystiske lyset. Det forteller operasjonsleder Oddgeir Slettli.

- Ja, det ble gjort observasjoner av et ukjent lys. Vi tror det sannsynligvis en naturlig forklaring. Politiet har vært i kontakt med Evenes lufthavn og Forsvaret, men ingen av disse har gjort observasjoner av lysfenomenet, sier Slettli til NRK.

Har forklaringen

Astronom Knut Jørgen Røed Ødegaard har også fått inn flere rapporter fra Nord-Norge det siste døgnet. Han tror han har forklaringen på lysfenomenet.

- Det er nok stein som er kommet inn i atmosfæren. Når de farer gjennom atmosfæren og treffer luften blir de varmet opp og i et øyeblikk lyser de svært kraftig, sier han til dagbladet.no.

Men det som skjedde mandag var likevel utenom det vanlige.

- Jeg har snakket med noen som anslår at meteoritten hadde styrke som en fullmåne i kveldsmørket, kanskje enda sterkere. Og det var en ganske stor stein på alt fra noen 2-3 kilo til et titalls kilo, sier han til nettstedet.

(NRK/NTB)