Tvitrer om isbjørnangrep fra sykesenga

Han ligger alvorlig skadd på sykehus etter isbjørnangrepet på Svalbard. Lørdag tvitret han om angrepet.

Spike_twitrer

På sin egen twitterside forteller Mike «Spike» Reid om møtet med isbjørnen.

Foto: Twitter / Skjermdump

«Jeg skjøt den veldig aggressive isbjørnen etter at den angrep. Jeg har nå alvorlige hodeskader, og sykehuset i Tromsø prøver å gjøre meg bedre».

Dette skriver Mike Reid (29) med kallenavnet Spike på sin egen twitterkonto, dagen etter at han overlevde et isbjørnangrep på Svalbard.

Drepte en og skadet fire

Bjørnen som drepte en og skadde fire på Svalbard.

Foto: Sysselmannen på Svalbard

Reid var en av to ledere i leiren fra britiske BSES som fredag morgen ble angrepet av en isbjørn ved Von Post-breen, fire mil fra Longyearbyen på Svalbard.

Kommuniserer på mail

17 år gamle Horatio Chapple ble drept og Reid og tre andre alvorlig skadd i angrepet.

Horatio Chapple (17) ble drept av isbjørn på Svalbard

Horatio Chapple som ble drept av isbjørnen gikk på prestisjeskolen Eton.

Foto: Facebook / SWNS

Reid er alvorlig skadd i ansiktet, og kan ikke snakke. han har likevel gitt tommel oppsignal til de ansatte på sykehuset.

Han har også kommunisert med familien på mail.

Hadde hodet i isbjørnens munn

Faren, Peter Reid, forteller det britiske tv-selskapet BBC at da angrepet skjedde, så prøvde sønnen og en annen leder å hjelpe til men de ble også angrepet av bjørnen.

– Jeg vil ikke bruke ordet helt, men han sloss for livet sitt. De andre i gruppen sier at han var veldig modig, sier faren til den britiske kringkasteren.

Patrick Flinders (16) ble også skadd i angrepet. til avisa Daily telegraph forteller guttens far Terry Flinders at sønnen hadde hodet inne i isbjørnens munn under angrepet.

Oversikt over isbjørnens angrep

Slik lå de 13 deltakerne i leiren da bjørnen angrep.

Foto: Sysselmannen på Svalbard

Han skal ha fått et brudd på hodeskallen, og er blitt operert blant annet for å fjerne biter av bein og biter av isbjørntenner fra hodet hans.

Slo bjørnen over nesen

Patrick har snakket med faren i telefonen, og blant annet kritisert faren for å si at det var rart at bjørnen ikke tok Patrick som var den kraftigste av guttene.

– Når han skjeller meg ut vet jeg at han er i ferd med å bli seg selv, sier faren.

Patrick skal ha slått bjørnen over nesen med riflekolben for å prøve å stoppe den fra å angripe.

Rifla streiket

På en pressekonferanse søndag forteller sysselmannsførstebetjent Arild Lyssand at de to lederne i leiren lå sammen i et telt, og våknet da isbjørnen angrep.

– Den ene lederen gikk ut fra sitt telt og forsøkte å skyte bjørnen med en Mauser-rifle, forteller Lyssand, som selv var med på helikopteret som kom til åstedet etter angrepet.

Drept isbjørn

Isbjørnen som drepte Horatio (17) var 250 kilo tung.

Fire ganger streiket rifla, før bjørnen gikk til angrep på lederne.

Den andre lederen, en 27 år gammel mann forsøkte å kaste stein for å distrahere bjørnen. Deretter ble han også angrepet.

Selv om han var skadd, klarte Reid å lade rifla igjen, og skyte bjørnen.

Den 250 kilo tunge isbjørnen som angrep leiren, hadde en helt tom magesekk, og ikke noe spekklag. Ifølge Sysselmannen var det en svært sulten bjørn som angrep.