Tung sponsor forlater TIL

Fiskerikonsernet Nergård AS trekker seg ut.

Nergård trekker seg ut

Fra neste år er det slutt for Nergård AS på ryggen til Runar Espejord og de andre Gutan. Konsernet trekker seg ut av TIL etter 12 år som en av de tyngste sponsorene.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Tromsø IL mister en tung sponsor foran 2016-sesongen. Nergård AS, som har spyttet inn betydelige midler for plassen øverst på drakten på ryggen de siste 12 årene, har valgt å trekke seg ut.

Det bekrefter konsernsjef Tommy Torvanger overfor NRK.

Tommy Torvanger

Tommy Torvanger, konsernsjef i Nergård AS.

– Ja, det er riktig. Vi har gjort en vurdering og kommet til at vi ønsker å bruke mer midler lokalt, der vi er – og der vi produserer. Vi har brukt mye penger på TIL. Og hatt et godt samarbeid. Og det var ikke noen lett beslutning å trekke seg ut. Men sånn ble det, sier Torvanger til NRK.

Sekssifret beløp per år

Hvor store beløp Nergård AS har bidratt med til Tromsø IL per år, vil ikke konsernsjefen gå inn på. Etter det NRK erfarer, dreier det seg om et sekssifret beløp. Nergård har vært en av de største bidragsyterne til TIL siden tidlig på 2000-tallet.

Men Torvanger håper å kunne samarbeide videre med TIL om de populære fotballskolene i distriktene.

– Men hvordan dette blir, har vi ikke fått diskutert ennå. Det er ikke mange dagene siden vi orienterte TIL om at vi kom til å trekke oss ut, sier Tommy Torvanger.

For Tromsø Idrettslag kommer ikke beslutningen fra Nergård-ledelsen som et sjokk.

– Nei, da vi skrev avtalen for 2015, fikk vi beskjed om at de ikke ville signere for mer enn ett år. Så vi var forberedt på dette, sier markedsdirektør Trond Steinar Albertsen til NRK.

Albertsen: – Merkes godt

Men samtidig understreker Albertsen at det er et tungt tap å miste en så stor og stabil samarbeidspartner.

Trond Steinar Albertsen

Markedsdirektør Trond Steinar Albertsen sier det vil merkes at Nergård trekker seg ut.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

– Det merkes godt når en så stor og betydelig partner trekker seg ut, så klart det er synd at vi nå mister Nergård, sier Trond Steinar Albertsen.

– Hva betyr dette økonomisk for TIL?

– Vi kommenterer aldri beløp, men Nergård var en av våre største samarbeidspartene. Og hadde logoen bak på drakten i alle disse årene. I tillegg hadde vi et utmerket samarbeid der vi var ute og fikk profilert klubben i deres lokalsamfunn. Sånn sett var avtalen med Nergård også meget viktig for vårt samfunnsengasjement, sier Albertsen.