Truet med å skyte festdeltakere

En mann er pågrepet etter å ha truet festdeltakere på en adresse i Kautokeino med å komme tilbake med et skytevåpen hvis de ikke forlot stedet.

Laster kart, vennligst vent...

Kvart på fem i natt fikk politiet inn meldinger fra flere av festdeltakerne på stedet. Mannskap ble sendt fra Alta og det ble også tatt ut mannskap fra Kautokeino, opplyser operasjonsleder i Finnmark politidistrikt, Andreas Haugaasen til NRK.

Pågrepet uten dramatikk

– Boligen tilhørte et familiemedlem av den pågrepne. Personene som trusselen var rettet mot, valgte så klart å forlate stedet og varslet politiet umiddelbart. Det ble gitt bevæpningsordre til mannskapet og mistenkte ble pågrepet uten dramatikk omtrent ti på halv syv i morges, sier Haugaasen.

– Opplevde de som var der situasjonen som dramatisk?

De oppfattet trusselen som reell og de var også kjent med at han hadde skytevåpen, så jeg skjønner godt at de valgt å forlate stedet, sier Haugaasen.

Sprikende forklaringer

– Meldingene kom inn via diverse nødtelefoner. Noen ringer direkte til oss, mens andre ringer til AMK. Vi hadde kontakt med mistenkte før vi pågrep han og vi snakket også med andre som hadde vært til stede i huset. På et tidspunkt var det ganske store sprik mellom de forklaringene vi hadde fått fra flere av dem som hadde vært der.

– Hvordan da?

– Familiemedlemmer og han selv mente det ikke var dramatikk, mens de som truselene var rettet mot følte seg åpenbart truet, sier Haugaasen.

Mannen skal ikke ha båret våpen når han ble pågrepet, men et vitne har sagt til politiet at et våpen skal ha vært synlig.

– Vi har ikke brakt det helt på det rene enda. Vi har noe informasjon om at et vitne skal ha sett et våpen på et tidspunkt, men han var ikke i besittelse av våpen når han ble pågrepet, sier Haugaasen.

Våpenet er i etterkant beslaglagt på en annen adresse, og det skal være snakk om rifler. Mannen er også mistenkt for å ha kjørt bil påvirket av alkohol.

Nyheter fra Troms og Finnmark

Sveinung Åsali Nordnytt

Se ukas siste Nordnytt med Sveinung Åsali

Se ukas siste Nordnytt med Sveinung Åsali