Hopp til innhold

Tromsø-spillere jubler over NM-gull

De var «underdogs» og møtte et lag der fem av seks spillere er på landslaget. Likevel var det BK Tromsø Elite Damer som var best da det gjaldt i det siste settet av volleyballkampen.

Cup-vinnere

BK Tromsø Elite Damer er cupvinnere etter seieren over Koll lørdag ettermiddag. Her jubler de over seier og kongepokal.

Foto: BK Tromsø Elite Damer

– Det var en veldig artig kamp å spille. To gode lag møtte hverandre. Det var en nervøs kamp, men en jevn kamp. Og det var til de grader en lagseier, sier kaptein Nikoline Rinde.

Et par timer etter seieren er hun ganske hes i stemmen etter all jubelen. For det var ikke gitt at Tromsø-damene skulle gå av med seieren i cupfinalen mot Koll Volley i Oslo lørdag ettermiddag.

– Vi møtte jo nesten det norske landslaget på andre siden. De har fem av seks spillere på banen på landslaget, og flere på benken er også der. Vi har bare to. Men det samholdet vi har, og at vi kjenner hverandre så godt etter mange år sammen, gjør at vi vinner kampen. Det er en ubeskrivelig følelse, enormt deilig, sier Rinde.

Og selv om hun holder fast på at hele laget har del i seieren, trekker hun likevel fram Ragni Steen Knudsen.

– Hun leverer i dag på det hun virkelig kan, å angripe. Men vi har gode spillere både på banen og på benken, og flere juniorer som kom inn på banen og leverer godt. Så iskalde på serv at det er artig å se, sier hun.

BK Tromsø vant det første settet, og tapte så de to neste. Så klarte de å snu det og vant de fjerde sett 25–13, og til slutt også det femte og avgjørende settet. Der ble det 16–14 i Tromsøs favør.

– Vi var nervøse og visste aldri hvordan dette skulle gå. Derfor føles det så deilig å vinne.

Lørdag kveld er det bankett i Oslo der seieren og kongepokalen skal feires.

Så venter seriestart 9. oktober.