Hopp til innhold

Norges ukjente «Game of Thrones»-skuespiller i Tromsø

Amrita Acharia spilte livvakten til en av hovedkarakterene i to sesonger av Game of Thrones. Nå gjør hun comeback i Norge for å spille hovedrollen i en ny film av prisvinnende regissør.

Amrita Acharia

Amrita Acharia på førpremieren av «Jeg er din» i Tromsø.

Foto: Rune Eian

Amrita Acharia, som gikk på dramalinja på Kongsbakken i Tromsø, er nå på Tromsøbesøk. I går var hun med på innledningen av førpremieren på filmen «Jeg er din», hvor hun spiller sin første hovedrolle.

Filmen er laget av den talentfulle filmskaperen Iram Haq, som vant flere internasjonale priser for filmen «Skylappjenta» som er en moderne versjon av rødhette.

Hovedkarakteren Mina er en norsk-pakistansk alenemor og skuespiller som er fra Tromsø, men bor i Oslo. Hun har diverse forhold med menn, som ikke fungerer, og hun har også et vanskelig forhold til familien sin.

– Det er en utypisk kvinnelig hovedrolle, og det er derfor jeg hadde så lyst å gjøre den. Det var en lang prosess og det var luksus å få så god tid til å jobbe med en karakter. Historien er inspirert av regissørens egne livserfaringer, og det gikk inn på meg, sier Amrita.

– Hun har få grenser

Hun forteller at karakteren Mina er ganske selvdestruktiv, og at det var en utfordring å kaste seg ut i en rolle som er så følelsesmessig ustabil.

– Hun har få grenser. Det var en skummel prosess til tider, men veldig spennende å jobbe med. Det er jo det jeg synes er så fint med å være skuespiller, at man kan utforske personligheter som er ulik din egen, sier Amrita.

Game of Thrones

En av Amritas første roller var som tjenestepiken Irri i første og andre sesong av Game of Thrones, HBO-serien som går verden over.

– Jeg visste ikke hvor stort det ville bli, og ble veldig glad når serien kom ut og den ble mottatt så godt. Det var utrolig spennende å jobbe på et så stort sett, med mange forskjellige skuespillere og regissører. Jeg lærte ufattelig mye, sier Amrita.

– Spennende tid for norsk film

Amrita sier hun har veldig lyst til å fortsette å jobbe i Norge.

– Det er en spennende tid for norsk filmindustri nå, vi har veldig mange flinke skuespillere, regissører og produsenter. Jeg har lyst til å jobbe med nye talenter og prosjekter som sier noe, sier Amrita.