Hopp til innhold

Tromsø komfortabelt videre i fotball-NM med storseier

Tromsø hadde full kontroll og slo Hammerfest IF/Stein hele 8-0 på bortebane i den første runden av årets fotball-NM for menn. Fire spillere scoret to mål hver.

Hammerfest - Trømsø. NM-cupen 24. mai 2023.

HIF/Stein hadde mer enn nok med å forsvare seg mot eliteseriespillerne i Tromsø IL.

Foto: Allan Klo / NRK

17 år gamle Jens Hjertø-Dahl, Maï Traoré, Tobias Hafstad og Jakob Romsaas bidro alle med to mål hver i storseieren. Det sto 5-0 allerede til pause og dermed var avansementet langt på vei sikret.

– Det var god trening og vi måtte jobbe steinhardt. Vi klarer og springe og er kanskje bedre teknisk, men det er absolutt gode spillere vi spilte mot, sier Tobias Hafstad om motstanderen.

Eliteserielaget fra Tromsø tok ikke lett på motstanderen, selv om HIF/Stein spiller i en lavere divisjon.

– Vi var forberedt på at det kunne bli tight og tøft lenge i dag. Vi har respekt for 3. divisjon. Det har blitt et mye høyere nivå der de siste årene, sier Tromsø-trener Gaute Helstrup.

Roligere de siste 45

Annen omgang ble mer målfattig, men Tromsø hadde full kontroll på vei mot annen runde i cupen. De rød- og hvitstripete har vunnet NM to ganger i 1986 og i 1996.

– Spillerne våre får kjent på nivået som er høyere opp, og får på en måte mer referanse for hva som skal til for å lykkes på et høyere nivå. Så dette var veldig nyttig, sier Bård Sverre Halvorsen som er trener for HIF/Stein.

Det ble med andre ord ingen cupoverraskelser i Finnmark i år, som i 2021. Den gang tapte Tromsø mot Alta.

Flere eliteserielag er i aksjon onsdag.

Brann ble norgesmester for 2022 med finaleseieren over Lillestrøm nylig. I år har NFF gått tilbake til at finalen spilles i desember.

Tromsdalen gikk videre

I byderbyet mellom Fløya og Tromsdalen måtte det ekstraomganger til for å kåre en vinner. Etter ordinær tid var stillinga 2-2. Tromsdalens Asgeir Eliassen sørget for seier 2-3 etter 105 minutter på Fløya Arena. Dermed går Tromsdalen videre til andre runde i cupen.

Se referat fra alle kampene her.

Hammerfest mot Tromsø idrettslag

HIF/Stein møtte Tromsø hjemme i Hammerfest i første runde i norgesmesterskapet i fotball for menn.

Foto: Sunniva Hadland Bøthun / NRK