Tromsø blir senter for norsk idrett

hvis byen får arrangere OL. Det mener den tidligere skikongen Vegard Ulvang.

Vegard Ulvang
Foto: NRK

Han er også styremedlem i OL-selskapet i Tromsø.

- Jeg håper at anleggene etter et OL i 2018 kan føre til at byen blir et senter idretten i Nord-Norge. Det fortjener landsdelen, sier han.

Tusenvis av kilometer

- Det er 1000 kilometer til Kirkenes fra Tromsø og 2500 km til Oslo, og landsdelen mangler idrettsanlegg avhøy kvalitet, sier Ulvang.

Det finnes i dag ikke ishaller nord for Trondheim. Mange av idrettsutøverne i landsdelen må reise langt for å kunne konkurrere.

- Alle anlegg som bygges i Tromsø vil være tilgjengelige også for breddeidretten, mener Vegard Ulvang.

Et skifte i norsk idrett

- Vi må bygge på erfaringene etter Lillehammer-OL. Det som skjedde på Lillehammer representerte et stort skifte i norsk idrett.

Det arrangeres ikke så mange konkurranser på Lillehammer må, men byen er blitt et godt treningssted og er svært viktig for norske idrettsutøvere.

- I hvilken grad kan anleggene brukes til sommeridretter?

- Hallene som skal bygges, kan brukes året rundt. Skianleggene er det mange planer for, de kan for eksempel brukes til sykling og fotball.

Etterbruk

President Vibeke Sørensen i Norges skøyteforbund mener at et OL i Tromsø vil kunne få stor betydning også for isidrettene.

- Det er viktig at skøytehallen forblir en innendørs 400-meters bane slik at den kan være en flerbrukshall for de andre isidrettene, sier hun.

Nyheter fra Troms og Finnmark

Sveinung Åsali

Se Nordnytt med Sveinung Åsali