Hopp til innhold

Skulle møte det han trodde var ei jente på 13 år – var blitt lurt av en annen mann

En mann fra Midt-Troms sendte nakenbilde av seg selv og avtalte sextreff med det han trodde var ei ung jente. Men på den adressen han kom til var det ingen 13-åring. Det var nemlig en annen mann han hadde chattet med.

Meldinger

Mannen trodde han chattet med en ung jente, men ble grundig lurt. Snart må han møte i Senja tingrett, siktet for å ha forsøkt å begå seksuelle overgrep.

Grafikk: Fabian Ubeda

Nå er Midt-Troms-mannen, som er i slutten av 40-årene, tiltalt for å ha forsøkt å utvise seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd i nærvær av eller overfor barn under 16 år.

Han er også tiltalt for å ha forsøkt å avtale møte med et barn under 16 år, der planen var å ha seksuell omgang.

Det var på Instagram mannen oppnådde kontakt med en profil han trodde var en 13 år gammel jente.

I noen dager hadde han en seksualisert dialog med brukeren, og skrev brant annet at han ville ha video og bilder av jenta. Han skrev også at han skulle ta med kondomer, og sendte bilde av seg selv naken.

Noen dager uti denne kontakten, avtalte han å treffe jenta på en privatadresse i Midt-Troms. Målet var seksuell omgang.

– Han lyktes ikke i sitt forehavende idet den han hadde gjort en avtale med i realiteten var en voksen mann, og det befant seg ikke noen på den adressen han hadde fått oppgitt av «jenta», heter det i tiltalebeslutningen.

Saken skal behandles i Senja tingrett 29. september.

Politiadvokat Linn Rognil Hansen

Politiadvokat Linn Rognli Hansen vil ikke opplyse hva som skjedde da mannen innså at han var blitt lurt. Saken kommer opp i slutten av september.

Foto: Linda Pedersen / NRK

Ingen kjenning

Ifølge politiadvokat Linn Rognli Hansen er mannen ikke tidligere straffedømt for lignende handlinger. Hun ønsker ikke å komme inn på hva som skjedde da vedkommende troppet opp på den avtalte adressen.

– Det må vi komme tilbake til under hovedforhandlingene. Der vil bevisene bli lagt fram, sier hun til NRK.

I 2017 ble en finnmarking arrestert da han troppet opp i Oslo for å møte en ung jente. Den gangen var det organisasjonen Barnas Trygghet som hadde chattet med mannen og utgitt seg for å være en mindreårig.

Hva kan du si om mannen som utga seg for å være en 13-åring?

Han hadde sine grunner, men han tilhører ikke noe organisert nettverk. Han opererte på egen hånd. Vi har ingen grunn til å tro at dette er noe vedkommende driver med systematisk.

Men er det i så fall ikke problematisk at privatpersoner utgir seg for å være mindreårige jenter med den hensikt å avsløre potensielle sexforbrytere?

– Det moralske her kan være en side av saken. Det er politiet sin oppgave å drive etterforskning, sier hun.

Advokat Kjetil Rege på Finnsnes er oppnevnt som forsvarer til mannen i slutten av 40-årene.

Han ønsker ikke å kommentere saken.