Trekker seg som komiteleder i Tromsø

Ragni Løkholm Ramberg fratrer sitt verv som komiteleder for byutvikling, miljø og transport i Tromsø med umiddelbar virkning.

Demonstrasjon i Tromsø

Ragni Løkholm Ramberg fratrer sitt verv som komiteleder for byutvikling, miljø og transport.

Foto: Øystein Antonsen / NRK

– I går fikk jeg et jobbtilbud som jeg skjønte at jeg ikke klarer å si nei til. Jobben er uforenelig med å være komiteleder for byutvikling, miljø og transport, sier Ragni Løkholm Ramberg (Ap).

Det var et tilbud fra selskapet Totalrenovering som lokket. Her går Løkholm Ramberg inn i en stilling som jurist og prosjektleder.

– Det er et spennende selskap og en spennende jobb. Så det å få lov til å bruke jussen på en sånn måte tror jeg blir veldig spennende, og det var det umulig å si nei til, sier Løkholm Ramberg, som er advokat.

– Har vært utrolig privilegert

Hun går av som komiteleder med umiddelbar virkning, og Pål Julius Skogholt overtar frem til det blir valg av ny leder. Løkholm Ramberg kommer ikke til å ha noen rolle i byutviklingskomiteen, men fortsetter som vanlig kommunestyremedlem.

– Jeg har vært utrolig privilegert, og fått lov til å være politiker for det beste partiet i den beste byen på det beste området! Det er jeg utrolig takknemlig, og jeg er glad for den muligheten og den utrolig morsomme jobben jeg har fått lov til å boltre meg i.

Ordføreren har også bekreftet at hun får innvilget avskjeden.

– Hun har ønsket meg lykke til i den nye rollen, og det setter jeg stor pris på. Så er jeg også glad for at jeg får lov til å fortsette i kommunestyret sammen med de gode kollegene mine både i og utenfor Arbeiderpartiet.